Εξαπάτησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιχειρηματία από την περιοχή του Αλμυρού, από τον οποίο φέρεται να αφαίρεσε το ποσό των 24.850 ευρώ, αλλάζοντας τα τελευταία δύο γράμματα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης μιας γερμανικής εταιρείας, από την οποία ο Έλληνας ήθελε να αγοράσει παγολεκάνες.

Η απάτη έγινε στις 31 Οκτωβρίου του 2016 και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο τον φερόμενο ως δράστη, έναν Νιγηριανό κάτοικο Ηνωμένου Βασιλείου, στον οποίο και επέβαλε ερήμην ποινή φυλάκισης τριών ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Βέβαια η ποινή θα εκτελεστεί, αν και εφόσον βρεθεί και συλληφθεί ο φυγόποινος πλέον αλλοδαπός. Η εισαγγελική πρόταση ήταν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο επιχειρηματίας από τον Αλμυρό φέρεται να είχε συμφωνήσει με εταιρεία γερμανικών συμφερόντων, να αγοράσει παγολεκάνες προς 24.850 ευρώ.

Ο καταδικασθείς αλλοδαπός φέρεται να παρεμβλήθηκε στην ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, της ελληνικής και της γερμανικής και αλλάζοντας τα τελευταία δύο γράμματα της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από de σε co της γερμανικής εταιρείας, κατόρθωσε να πείσει το θύμα, ότι αυτός είναι ο υπάλληλος δήθεν της εν λόγω εταιρείας. Τον έπεισε μάλιστα να καταθέσει το ποσό των 24.850 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό που διατηρούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Νιγηριανός. Ο Έλληνας επιχειρηματίας όταν αντιλήφθηκε την απάτη, έκανε σχετική καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κι αυτή με την σειρά της κινητοποίησε τις αντίστοιχες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, ταυτοποιώντας τον λογαριασμό του Νιγηριανού δράστη, αγνώστων, ωστόσο, λοιπών στοιχείων. Ο εξαπατηθείς επιχειρηματίας κατέθεσε χθες στην ακροαματική διαδικασία, ζητώντας να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες παράνομες πράξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here