Στο μπλόκο αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων στον Αλμυρό μετέβη χθες ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπου συζήτησε για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί ο αγροτικός κόσμος, την απαξίωση των αγροτικών περιοχών και της δραστηριότητάς τους, την εκρηκτική αύξηση του κόστους παραγωγής, καθώς και την προβληματική καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων.

Τη στιγμή που ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στους δρόμους για την επιβίωση του και τη συνέχιση της δραστηριότητάς του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκης με κυνισμό χαρακτηρίζει «κομματικά υποκινούμενες τις κινητοποιήσεις» λέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει κάνει σχεδόν τα πάντα για τους αγρότες και τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας».

 

Στην πράξη, στη Μαγνησία που χτυπήθηκε από πυρκαγιές κι έπειτα από δυο πλημμύρες που προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, ακόμα περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Επιστέγασμα των σοβαρών παραλείψεων της κυβέρνησης αποτελεί η παραδοχή ότι κόπηκε το ρεύμα σε 191 πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, ενώ επίκειται διακοπή και σε ακόμη 823, καθώς δεν έχουν περάσει ακόμα σχετική ευνοϊκή ρύθμιση για τους πληγέντες.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα που καλούνται να αντεπεξέλθουν στο απαγορευτικά υψηλό κόστος παραγωγής και την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία των μεσαζόντων, ενώ  η παραγωγή μειώνεται, με ενδεικτικό το μεγάλο πλήγμα στην ελαιοκομία που φέτος καταγράφει μείωση που ξεπερνά το 70% στη Μαγνησία.

«Σε μια χώρα που ζει από την αγροτική παραγωγή, το έλλειμμα στρατηγικής και σχεδίου δράσεις θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα των αγροτικών επιχειρήσεων. Όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν ολοκληρωμένα σχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, στην Ελλάδα η κυβέρνηση διχάζει τον αγροτικό κόσμο, αναπαράγοντας μια ρητορική δήθεν ανασυγκρότησης και στήριξης που μένει…στα λόγια.

Τα δίκαια αιτήματα και η επιβίωση του αγροτικού κόσμου υπερβαίνει κόμματα και χρώματα και οφείλει να είναι πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ας αφήσει τα μικροπολιτικές τακτικές και ας ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματά του» επεσήμανε ο Αλ.Μεϊκόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ