Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή ασκεί μόνο για δύο μήνες τη διοίκηση του Δήμου, έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, τα κυριότερα από τα οποία μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

1/ Αποκαθίσταται η αγροτική οδοποιία σε Πτελεό, Αμαλιάπολη, Σούρπη, Δρυμώνα και Κοκκωτούς.
 
2/ Έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης της παραλίας, του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και της εσωτερικής οδοποιίας στην Αμαλιάπολη.
 
 3/ Έγινε καθαρισμός των παραλιών του Αλμυρού που αποτελούσαν “κρανίου τόπου” μετά τις τελευταίες θεομηνίες. Φορτηγά αυτοκίνητα με περισσότερα από 300 δρομολόγια απομάκρυναν από αυτές πέτρες, ξύλα και άλλα φερτά υλικά, ενώ τον Απρίλιο θα γίνει εκ νέου αμμόστρωση με ψιλή άμμο.
 
4/ Έχουν ήδη αντικατασταθεί σε όλη την έκταση του Δήμου πάνω από 1500 λαμπτήρες LED στα χωριά και την πόλη και η διαδικασία πλήρους αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού εξελίσσεται καθημερινά.
 
5/ Ολοκληρώνεται η ολική ανακατασκευή της πλατείας επί της οδού Αχιλλέως, έργο που εκτελέστηκε στο σύνολό του με τις δυνάμεις και το προσωπικό του Δήμου, ο οποίος επιβαρύνθηκε μόνο με την προμήθεια των υλικών.
 
6/ Ο Δήμος συμμετέχει από τους πρώτους πανελλαδικά στο πρόγραμμα υποχρεωτικού προσεισμικού ελέγχου που υλοποιείται από το Υπουργείο Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ και μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί στοιχεία για 49 κτήρια σε όλη την έκταση του Δήμου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διενέργεια του ελέγχου από τον ΟΑΣΠ, με απόλυτη προτεραιότητα στα σχολεία.
7/ Ο Δήμος ήδη έχει προμηθευτεί το αυτοκίνητο για την περισυλλογή των αδέσποτων αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ έχει αποσταλεί και η πρόσκληση για την πρόσληψη του αρμόδιου για την περισυλλογή ώστε αυτή να ξεκινήσει άμεσα. Σε σύντομο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί και η άδεια για τη δημιουργία σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων  σε δημοτικό οικόπεδο δίπλα στον Σ.Μ.Α.
Επίσης, συστήνεται από την αρχή Μητρώο Εθελοντών-Φιλόζωων και καταρτίζεται Μητρώο Αναδόχων Οικογενειών.
 
8/ Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ώστε το νερό από την πηγή “Μαυρομμάτι” να φτάσει στη Σούρπη και το Αχίλλειο, ενώ ομαλοποιήθηκε πλήρως η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Με ταχύτατο ρυθμό αποκαθίστανται οι προϋπάρχουσες βλάβες στο δίκτυο ή όσες νέες ανακύπτουν.
 
9/ Συστάθηκε -και ήδη συνεδρίασε- το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Εκπόνησης του Σχεδίου Απομάκρυνσης των πολιτών.
10/ Προχωρούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου η έκταση στα “Τσερκέζικα” (ανάμεσα στον Αλμυρό και την Ευξεινούπολη) στην οποία θα δημιουργηθεί αθλητικό κέντρο. Δίπλα σ’ αυτό, ο Δήμος θα αγοράσει έκταση 20 στρεμμάτων για τη δημιουργία Ιππικού Ομίλου.
 
11/ Κατατέθηκε αίτηση και αναμένεται έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία μιας θέσης εκπαιδευτή- δασκάλου για την επανασύσταση της ιστορικής Φιλαρμονικής του Δήμου.

12/ Υποβλήθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 498.000 ευρώ για την κατασκευή ανοιχτού δημοτικού θεάτρου (σε μορφή αρχαιοελληνικού θεάτρου) στη θέση “Πλατάνια” με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader.

13/  Επικαιροποιήθηκε η μελέτη και υποβλήθηκε η νέα πρόταση προς δημοπράτηση με το ποσό των 500.000 ευρώ, για την αγροτική οδοποιία (υπόλοιπο της κατασκευής) στον Άγιο Δημήτριο Αχιλλείου.

14/ Εκπονείται η μελέτη του έργου προϋπολογισμού 490.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου Κοκκωτών-Βρύναινας- Παναγίας Ξενιάς.

15/ Εκπονείται μελέτη για την κατασκευή σύγχρονου Πολιτιστικού Κέντρου στη θέση “Πλατάνια” με πρόσοψη επί της Στ. Κομητά.

16/ Δημιουργήθηκε στον Δήμο Γραφείο Ενημέρωσης, στο οποίο θα απευθύνονται οι δημότες προκειμένου να αναφέρουν το οποιοδήποτε πρόβλημα της καθημερινότητας υποπίπτει στην αντίληψή τους. Από το ίδιο Γραφείο θα ενημερώνονται για την πορεία επίλυσης του αιτήματός τους, μέχρι την οριστική του διευθέτηση. Το τηλέφωνο που θα δέχεται τα αιτήματα των δημοτών είναι το 2422350200 και θα βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ