Υπό την  αιγίδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και υπό την εποπτεία του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Παναγιώτη Ι. Γεωργιάδη, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την σημασία πρόληψης όσον αφορά τον Σακχαρώδη  Διαβήτη, πραγματοποιήθηκε  από  το  Κέντρο Υγείας Αλμυρού (5ηςΥ.ΠΕ.), σε συνεργασία με την Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Π.Ε Θεσσαλίας, ενημέρωση την Παρασκευή 16/2/2024 στο Δημαρχείο Αλμυρού (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), καθώς και τις πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας, προληπτικός έλεγχος και παροχή συμβουλών στην είσοδο του Δημαρχείου.

 

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (τύπου Ι ή νεανικός ή ινσουλινοεξαρτώμενος είτε τύπου ΙΙ ή τύπου ενηλίκων είτε διαβήτης εγκυμοσύνης κλπ. κοινώς “ζάχαρο”) αποτελεί νόσο με παγκόσμια κατανομή και σοβαρές επιπλοκές για τους πάσχοντες.

Η πρόληψη και η εντατική παρακολούθηση αποτελούν χρήσιμα όπλα για την αντιμετώπιση του.

Περίπου 285 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έπασχαν το 2010 από ΣΔ.

Το ποσοστό αυτό αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2030 με μεγαλύτερη τάση αύξησης στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

 Από αυτούς το 90% των ασθενών αφορά τον ΣΔ τύπου ΙΙ, ο τύπος αυτός σχετίζεται κυρίως με τον καθιστικό τρόπο ζωής και την παχυσαρκία και χαρακτηρίζει τις κοινωνίες που έχουν υιοθετήσει «δυτικό τρόπο ζωής».

 Ο Συντονιστής Επιστημονικής  Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Παναγιώτης Ι. Γεωργιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ