Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε στην παρουσίαση του προγράμματος “Περιβάλλον και Αειφορία”, που επισφράγισε τη συνεργασία του Δήμου Αλμυρού με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών κα Μπέη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Πολύζος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ Σαβελίδης, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, συνένωσαν και επίσημα τις δυνάμεις τους και θέτουν την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία στο επίκεντρο των συνεργειών τους.
Η κα Μακρή επιβράβευσε το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, που προέκυψε από την συνεργασία των τριών μερών με στόχο τον προβληματισμό για την οικολογική κρίση, το ενδιαφέρον και την ενεργοποίηση, με έξυπνες και καινοτόμες ενέργειες, για την προστασία και διαφύλαξη της ισορροπίας του περιβάλλοντος και τη διάσωσή του, και την επίτευξη και προώθηση της αειφορίας στο σχολικό περιβάλλον.
Η Υφυπουργός Παιδείας παρουσίασε τη μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας που, μέσα από τα καινοτόμα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τα νέα προγράμματα σπουδών και τους εκπαιδευτικούς ομίλους, προσφέρει γνώσεις και εφόδια στους μαθητές και τους εκπαιδεύει, μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις, να αγαπούν, να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, να διαμορφώσουν οικολογική συνείδηση, να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές εκστρατείες.
Η ενότητα «Φροντίζω το Περιβάλλον» ευαισθητοποιεί τους μαθητές σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα και αντιμετωπίζονται ως σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή, η προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας, η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και ο ρόλος της πολιτικής προστασίας. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η ενημέρωση, εξοικείωση και υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής, που θα βοηθήσει μαθήτριες και μαθητές να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν μια συνειδητοποιημένη στάση σε ζητήματα της καθημερινότητάς, από τα πρώτα, κιόλας, σχολικά χρόνια.
Η κα Μακρή συνεχάρη τον Δήμο Αλμυρού και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας για την πρωτοβουλία που απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα για να την κινητοποιήσει, ώστε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος όπου διαβιεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ