Ξεμένουν από καύσιμα οι Βρετανοί-Εξαντλήθηκαν κατά 90% τα αποθέματα

Κατάσταση γενικευμένου συναγερμού έχει προκαλέσει στη Βρετανία η έλλειψη καυσίμων στα πρατήρια των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, εξωθώντας την κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον στη λήψη έκτακτων μέτρων όπως η εξαίρεση του κλάδου από τις ρυθμίσεις για τον ανταγωνισμό.

Στο μεταξύ, ουρές πανικόβλητων καταναλωτών παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα βενζινάδικα και αφήνουν έως και το 90% από αυτά με εξαντλημένα τα αποθέματα βενζίνης, αναγκάζοντάς τα να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε η Ένωση Λιανικής Πετρελαίου Κίνησης (PRA), που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 65% των εμπόρων βενζίνης στη Βρετανία, και ανέφερε πως ανάλογα με την περιοχή το ποσοστό των πρατηρίων που έχουν μείνει χωρίς καύσιμα κυμαίνεται από 50% έως 90%. Ανάμεσα στις εταιρείες που αναφέρουν ότι έκλεισαν ορισμένα από τα πρατήριά τους συγκαταλέγεται και ο πετρελαϊκός κολοσσός ΒΡ, εκπρόσωπος του οποίου τόνισε πως «όλα αυτά οφείλονται σε καθυστερήσεις που έχει προκαλέσει στην εφοδιαστική αλυσίδα η έλλειψη οδηγών φορτηγών σε όλη τη Βρετανία, όμως λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπισή της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here