Ξεκίνησε σήμερα στις 8:30 το πρωί ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου με την νοσηλεύτρια Ευαγγελία Ζυγούλη να είναι η πρώτη που εμβολιάστηκε. Είναι από τις νοσηλεύτριες που δίνει τη μάχη κατά του κορονοϊού στις κλινικές covid, μαζί με τους συναδέλφους τους ανακουφίζοντας τους ασθενείς.

Στη συνέχεια εμβολιάσθηκαν η διευθύντρια της ΜΕΘ Αντιγόνη Καραθάνου, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών  Παύλος Μαλινδρέτος και ο γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος. Και οι τρεις επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος και όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν, όπως προτείνουν οι ειδικοί.

Η πρώτη δόση των εμβολίων παραλήφθηκε χθες το μεσημέρι και κάθε τέσσερις ημέρες προβλέπεται «εφοδιασμός» με εμβόλια από τη φαρμακαποθήκη της Καρδίτσας. Το εμβόλιο φυλάσσεται σε ψυγείο του φαρμακείου στους -70 βαθμούς κελσίου. Το κάθε φιαλίδιο «δίνει «πέντε» δόσεις και το Νοσοκομείο θα προμηθεύεται εμβόλια κάθε τέσσερις ημέρες.

Σε καθημερινή βάση και σε δύο βάρδιες θα εμβολιάζονται 50 άτομα στο Νοσοκομείο του Βόλου – αποκλειστικά και μόνο εργαζόμενοι – ενώ έντεκα άτομα θα έχουν την ευθύνη των εμβολιασμών σε δύο χώρους δίπλα από το παιδιατρικό ιατρείο. Η διαδικασία του πρώτου «κύματος» εμβολιασμού για το προσωπικό θα ολοκληρωθεί σε μια εβδομάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών κ. Καραμέτος, ανέφερε ότι σήμερα θα εμβολιαστούν 95 υγειονομικοί και μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους πρώτου 390 του πρώτου εμβολιασμού που θα κάνουν το επαναληπτικό σε 21 ημέρες. Από Τρίτη ξεκινά η δεύτερη φάση που αφορά υγειονομικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας και ΕΚΑΒ, συνολικά 120 άτομα. Εκτίμησε δε ότι είναι πιθανό στην πορεία περισσότεροι υγειονομικοί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να εμβολιαστούν.

πηγή: https://volos.ert.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ