Νέες διαβεβαιώσεις Λιβανού, Κεδίκογλου στον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλο Παπαδάκη.

Νέες διαβεβαιώσεις Λιβανού, Κεδίκογλου στον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλο Παπαδάκη.

Την δέσμευση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από το ΥπΑΑΤ για τους κτηνοτρόφους, που πλήττονται από την ραγδαία αύξηση των τιμών των ζωοτροφών παρείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, στον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, κ. Γρύλλο Παπαδάκη, την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Ο κ. Παπαδάκης τόνισε στον ΑγροΤύπο, ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και ανακοινώσεις, η δε ενίσχυση, πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

«Επανέλαβα στην πολιτική ηγεσία και στα στελέχη του υπουργικού γραφείου την δυσμενή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η κτηνοτροφία σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Κρήτη, που ως τόπος είναι δύσβατος και ορεινός στις περισσότερες των περιπτώσεων. Υπάρχουν μονάδες που θα βάλουν λουκέτο, αν δεν υπάρξουν άμεσα ενισχύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης, ο οποίος είδε την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά, για το ζήτημα των απλήρωτων Κρητικών για την ενιαία και την εξισωτική. Στο σημείο αυτό, ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, υπήρξαν δεσμεύσεις για πληρωμή τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, με την προϋπόθεση να ανοίξει το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ανοίγει το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Σε σχέση με αυτό, τόνισε ο κ. Παπαδάκης, υπάρχει μια ελπίδα σε ΥπΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι ίσως ανοίξει σχετικά άμεσα το σύστημα για να προχωρήσουν οι διορθώσεις, όμως αυτό δεν είναι απόλυτα βέβαιο, καθώς δεν εξαρτάται από το ΥπΑΑΤ…

πηγή: ΑγροΤύπος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here