Στα διόδια των Αφιδνών έφτασε το πύρινο μέτωπο – Αποτεφρώνονται τα πάντα στο πέρασμά της – Απειλείται και πάλι το ΚΥΤ του Αγίου Στεφάνου – 10 χλμ το μέτωπο της φωτιάς από το Κρυονέρι έως τις Αφίδνες.

Εντολή για άμεση εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο δόθηκε στις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης, όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο MEGA, υπεγράφη η εντολή να σταλεί μήνυμα μέσω του 112 για άμεση εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο καθώς η φωτιά πλησιάζει απειλητικά.

Η πυρκαγιά πέρασε την Εθνική Οδό σε διάφορα σημεία και πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου ανάμεσα σε Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο, παρ όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων που έριχναν τόνους νερό ακόμα και στο οδόστρωμα και πάνω στα διόδια.

Μια φωτιά που έχει πάρει πλέον πολύ μεγάλες διαστάσεις ενώ διανύουμε την τρίτη συνεχόμενη μέρα με μεγάλες φωτιές, ενώ είναι η δεύτερη φορά που ξεκίνησε φωτιά κοντά στην Βαρυμπόμπη και δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει της ώστε να μην επεκταθεί

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στη Βαρυμπόμπη και πέρασε από Κρυονέρι και Δροσοπηγή, καθώς το μέτωπο έφτασε στην Εθνική οδό, στα διόδια των Αφιδνών και πέρασε στην απέναντι πλευρά, με πορεία προς τον Άγιο Στέφανο.

Οι στιγμές είναι δραματικές, με την φωτιά να μπαίνει στον οικισμό της Δροσοπηγής, από εκεί να κατευθύνεται προς το Κρυονέρι και πλέον να έχει φτάσει ακόμα και στην εθνική οδό (!) στις Αφίδνες.

Λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ η φωτιά πέρασε και την εθνική οδό, με τις στιγμές να είναι κρίσιμες. Ιδιαίτερα οι επόμενες δύο ώρες θα αποτελέσουν το «κλειδί» για το πώς θα κυλήσει η βραδιά. Θα φανεί αν μπορούν οι Αρχές να «φρενάρουν» την πύρινη λαίλαπα, ή αν θα έρθουν τα χειρότερα.

https://www.youtube.com/watch?v=E9S-T5A8vH0&t=5s

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ