Έφυγε από τη ζωή σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, σε ηλικία 90 ετών ο Χαράλαμπος Τσιμάς, ο οποίος είχε διακριθεί για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο του στη Μαγνησία, με σημαντικές δωρεές και χορηγίες.

Η Εξόδιος Ακολουθία του Χαράλαμπου Τσιμά θα τελεστεί το Σάββατο 16/1, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Αξέχαστος στην μνήμη και στην καρδιά μας ο δικός μας Μπάμπης»

Με βαθειά θλίψη και ειλικρινή ευγνωμοσύνη η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πληροφορήθηκε την εκδημία του Μεγάλου Ευεργέτη της Μαγνησίας και της Τοπικής μας Εκκλησίας Χαράλαμπου Τσιμά, εκλεκτού τέκνου της πόλης μας και λαμπρού εκπροσώπου της πατρίδας μας στο εξωτερικό, όπου επί σειρά δεκαετιών δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά, με απαράμιλλη εντιμότητα και εξαιρετική επιτυχία.

Πληροφορηθείς την είδηση της εκδημίας του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι «ο δικός μας Μπάμπης θα παραμείνει αξέχαστος στην μνήμη και στην καρδιά μας, καθώς η πληθώρα των ευεργεσιών του σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού και εκκλησιαστικού βίου της επαρχίας μας αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Υπήρξε άξιος μιμητής και συνεχιστής του έργου των Μεγάλων Ευεργετών της Πατρίδας μας, οι οποίοι την κόσμησαν με τα έργα της φιλοπατρίας τους και την προικοδότησαν με ήθος, τιμή και αξιοπρέπεια. Είθε ο Θεός, Τον οποίο τόσο αγάπησε και στο όνομά του πληθωρικώς και πολλαπλώς την κοινωνία μας ευεργέτησε, να τον αναπαύει μετά των Δικαίων και να αναδείξει άξιους συνεχιστές του έργου του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στις 18/10/2020,  στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, απένειμε στον Μεγάλο Ευεργέτη το τόπου μας  Χαράλαμπο Τσιμά την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Χρυσό Σταυρό, μετά Διπλώματος, ως ελάχιστο αντίδωρο για όσα κατά καιρούς έχει προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη, στα Ιδρύματα και στους Ιερούς Ναούς της, εκφράζοντας τα φιλόχριστα συναισθήματα και την βαθειά του πίστη και αφοσίωση στον Χριστό και στην Εκκλησία μας.

Ο Σεβασμιώτατος είχε τονίσει, κατά την διάρκεια εκείνης της απονομής: «Ο αγαπητός μας Χαράλαμπος Τσιμάς ξεκίνησε από τον τόπο μας πάμπτωχος, με μόνα εφόδια την Ελληνική ψυχή και την πίστη του. Έζησε τα πρώτα χρόνια της ξενιτιάς σε απόλυτη ένδεια, εργαζόμενος, όμως, τίμια, στην καθημερινή βιοπάλη. Είχε, όμως, μέσα του τον Οδυσσέα και την ακλόνητη πίστη ότι ο Θεός είναι μαζί του. Πάλεψε, αξιοποίησε ευκαιρίες και μεγαλούργησε, εργαζόμενος στην μακρινή Αιθιοπία. Ταυτόχρονα, δημιούργησε μια γνήσια Ελληνορθόδοξη οικογένεια. Το όνομά του είναι σήμα κατατεθέν στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, καθώς θεωρείται ευεργέτης και εκείνου του τόπου. Δε αρκέστηκε, όμως, σε όσα πέτυχε στην ξενιτιά. Δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του και, μιμούμενος την παράδοση των Μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών, ευεργέτησε πολλαπλώς την Μαγνησία και όχι μόνο, σε όλους τους τομείς: το Νοσοκομείο και τα Ιδρύματα της πόλης μας, το πολυδιάστατο έργο της Μητροπόλεώς μας. Διαπιστώνει ο ίδιος τις ανάγκες και συνδράμει, για να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια, να νοσηλεύονται υπό τις καλύτερες συνθήκες, να στηρίζονται σε κάθε τους ανάγκη. Και στο έργο αυτό έχει σταθερή συμπαραστάτρια όλη του την οικογένεια… γνωρίσαμε τον κ. Τσιμά, τα τελευταία είκοσι χρόνια, ως άνθρωπο έμπιστο και σοφότατο και σήμερα του προσφέρουμε το ελάχιστο «ευχαριστώ», την Ανώτατη Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, ως υπενθύμιση ότι είναι μιμητής Ιησού Χριστού. Τον ευχαριστούμε για τις ευεργεσίες και την αγάπη του για την πατρίδα του και τους ανθρώπους της, προσευχόμαστε για τον ίδιο και την οικογένειά του. Είθε να είναι παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα τούτη την εποχή, που τόσες δυσκολίες μας κυκλώνουν…».

Δήμος Βόλου
Με οδύνη ενημερωθήκαμε για την απώλεια ενός μεγάλου και σημαντικού ανθρώπου, του ευεργέτη και γνήσιου Έλληνα πατριώτη, του επιφανούς Βολιώτη, Χαράλαμπου Τσιμά, η προσφορά του οποίου στην τοπική μας κοινωνία είναι ανεκτίμητη. Ως Δημοτική Αρχή, με εισήγηση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου τον τιμήσαμε εν ζωή, σαν ελάχιστον δείγμα αναγνώρισης του τεράστιου κοινωνικού και φιλανθρωπικού του έργου, απονέμοντας του το Χρυσό Κλειδί της πόλης. Ως μια ακόμα ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης, σεβασμού και ανταπόδοσης, με απόφαση του Δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου, ο Δήμος Βόλου θα αναλάβει τη δαπάνη για την κηδεία, ενώ σε εύθετο χρόνο θα προγραμματίσει και θα ανακοινώσει μια σειρά εκδηλώσεων τιμής για τον μεγάλο αυτό Βολιώτη. Στην οικογένειά του που τόσο αγαπούσε εκφράζουμε τα βαθιά, ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Σουρλίγκειο Ιδρύματα – Γηροκομείο

Το διοικητικό συμβούλιο του Σουρλιγκειο Γηροκομείο εξέδωσε σχετική συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει «Με αισθήματα θλίψης και οδύνης το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Διευθυντής, το Προσωπικό και οι τρόφιμοι του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καναλιών συμμετέχουν στο πένθος της τοπικής κοινωνίας για την προς Κύριον εκδημία του μεγάλου ευεργέτου του Ιδρύματος μας Χαραλάμπους Τσιμά. Με ευγνωμοσύνη πολλή μνημονεύουμε τις δωρεές του μακαριστού Λάμπη Τσιμά και την ολόθυμη συμπαράσταση του στο Γηροκομείο μας και τους τροφίμους του. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά προς την οικογένεια του και ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύει την ψυχή του. Το όνομα του Μακαριστού Χαραλάμπους Τσιμά θα αναγραφεί στους καταλόγους των μεγάλων ευεργετών του ιδρύματος μας και το όνομα του θα μνημονεύεται ως ελάχιστο αντίδωρο των μεγάλων ευεργεσιών του.

πηγή:https://volos.ert.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ