Τις υποδομές στα γήπεδα Σούρπης, Ευξεινούπολης, Πλατάνου και Άνω Γατζέας  βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε τις συμβάσεις   προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 335.567,60  ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός: «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών σε περιοχές του Αλμυρού και στην Άνω Γατζέα. Για εμάς ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής γιατί δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Επιθυμούμε να έχουμε ασφαλή και λειτουργικά γήπεδα για τους αθλητές και τους πολίτες».

Γήπεδα ποδοσφαίρου Σούρπης, Ευξεινούπολης, Πλατάνου

Το έργο αφορά εργασίες αντικατάστασης χλοοτάπητα καθώς και κατασκευής αρδευτικού δικτύου στα Δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου Σούρπης, Ευξεινούπολης και Πλατάνου του Δήμου Αλμυρού, νομού Μαγνησίας. Ειδικότερα για τα παραπάνω γήπεδα προβλέπεται να γίνουν:

Σούρπη : Αντικατάσταση χλοοτάπητα και νέο δίκτυο άρδευσης.

Ευξεινούπολη : Αντικατάσταση χλοοτάπητα, νέο δίκτυο άρδευσης  και κατασκευή αποστραγγιστικού δικτύου απορροής και παροχέτευσης ομβρίων υδάτων.

Πλάτανος: Το γήπεδο έχει χλοοτάπητα και θα κατασκευαστεί δίκτυο άρδευσης

Αποστραγγιστικό δίκτυο: Στο δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης προβλέπεται η κατασκευή υπεδάφιου αποστραγγιστικού δικτύου.

Αρδευτικό δίκτυο: Και στα τρία  γήπεδα θα κατασκευαστεί εκ νέου το πρωτεύων και δευτερεύων σύστημα άρδευσης με σωλήνες από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE) διατομής Φ90 Φ75 και Φ50.

Αντικατάσταση  χλοοτάπητα: Εκτός από την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος άρδευσης, στα γήπεδα Ευξεινουπόλεως και Σούρπης προβλέπεται η αναμόρφωση της επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου των γηπέδων, με αντικατάσταση του υποβαθμισμένου υφιστάμενου φυσικού χλοοτάπητα συνολικού εμβαδού (για τα δύο γήπεδα) 15.750 τ.μ.

Γήπεδο Άνω Γατζέας

Το έργο αφορά την προμήθεια τεχνητού χλοοτάπητα νέας γενιάς, προκειμένου να αντικατασταθεί ο υφιστάμενος φθαρμένος τεχνητός χλοοτάπητας στο γηπέδο ποδοσφαίρου Άνω Γατζέας Τοπικής Κοινότητας Αγ. Γεωργίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, διαστάσεων 84,118m x 66,50m.

Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπεται να υλοποιηθούν είναι:

  • Επιμελής καθαρισμός της υπάρχουσας επιφάνειας εδάφους με αποξήλωση του παλιού τεχνητού χλοοτάπητα.
  • Αναμόχλευση και επίχωση υφιστάμενων στρώσεων έδρασης του τάπητα για τη διαμόρφωση υπόβασης.
  • Επιμελής εξομάλυνση της αγωνιστικής επιφάνειας και ευθυγράμμιση του αγωνιστικού χώρου
  • Εγκατάσταση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα
  • Γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου
  • Η πλήρωση του τάπητα με κατάλληλα υλικά
  • Τελικό βούρτσισμα των ινών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ