Οι μαθητές της  Γ΄ Γυμνασίου και  της Α΄ Λυκείου Ευξεινούπολης,  στο πλαίσιο της τριήμερης εκπαιδευτικής  εκδρομής  στην Αθήνα από τις  13 έως 15 Απριλίου 2022, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όμορφες εμπειρίες. Ήταν ένα πλούσιο τριήμερο γεμάτο  πολιτισμό και γνώση, πέρα από τα εκπαιδευτικά έδρανα της τάξης.  Επισκέφτηκαν  το  Μουσείο  στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο  και ένιωσαν για λίγο πρωταθλητές τρέχοντας στον στίβο του σταδίου. Περιηγήθηκαν  μέσα από τον Εθνικό Κήπο, στο Ζάππειο, στη Βουλή, στο  Προεδρικό Μέγαρο  και στο  Σύνταγμα. Το απόγευμα επισκέφτηκαν το SNFCC – Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Κέντρου και στην τεράστια και πολύ σημαντική  βιβλιοθήκη.

Την δεύτερη ημέρα το πρωί,  επισκέφτηκαν τον Βράχο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα, όπου ξεναγήθηκαν από την εκπαιδευτικό τους κ. Τσιαμανή Ελένη και στη συνέχεια το Μουσείο της Ακρόπολης. Το απόγευμα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε Διαδραστική περιήγηση  στον Θόλο  είχαν την ευκαιρία να  “Περιηγηθούν  στην Ακρόπολη της Εποχής του Περικλή”.  Στο τέλος της ημέρας επισκέφτηκαν το Museum of Illusions Athens (Μουσείο Ψευδαισθήσεων)   και περιηγήθηκαν  στον συναρπαστικό  κόσμο των ψευδαισθήσεων  που τους εντυπωσίασε. Διασκέδασαν με μεγάλο ενθουσιασμό και  κέρδισαν  νέες εμπειρίες.

Την τρίτη ημέρα το πρωί επισκέφτηκαν την Εθνική Πινακοθήκη και περιηγήθηκαν στις εκθέσεις έργων στο ισόγειο, στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο, θαυμάζοντας  ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα αφής,  με το οποίο είχαν τη δυνατότητα να επιλέγουν  εκθέματα και να ενημερώνονται  για τον τίτλο, τον δημιουργό και την ακριβή τους θέση μέσα στην έκθεση. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να κατατοπιστούν γύρω από τις τεχνοτροπίες, τις ιδιαιτερότητες και το προσωπικό ύφος των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων.

Η  τελευταία επίσκεψη στην Αθήνα ήταν στο Πολεμικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκαν αναλυτικά σε όλες τις αίθουσες και έμαθαν για   τους αγώνες  του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ήταν ένα όμορφο τριήμερο, γεμάτο γνώση και πολιτισμό, με όμορφες αναμνήσεις  για  τους μαθητές  και για τους εκπαιδευτικούς. Τους μαθητές συνόδευσαν η διευθύντρια κ. Μαρία Σταυραντώνη, η κ. Αθανασία Σιαμέτη και η κ. Ελένη Τσιαμανή.

Η Διευθύντρια

Μαρία Σταυραντώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ