Ο Γ. Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπ. Οικονομικών Χ. Τριαντόπουλος κατέγραψε τις θέσεις και τους προβληματισμούς παραγωγικών φορέων του Έβρου.

Το Επιμελητήριο Έβρου επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή του Έβρου. Ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφθηκε τον Έβρο σε συνέχεια της προ μηνός επίσκεψής του στην περιοχή με στόχο να παρακολουθήσει την πρόοδο εφαρμογής των μέτρων αποκατάστασης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Στο ίδιο πλαίσιο, συνάντησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και κατέγραψε τις θέσεις και τους προβληματισμούς του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, του Συλλόγου Ξενοδόχων Θράκης, του Σωματείου Εστίασης, της ΟΕΒΕΣΕ αλλά και του κλάδου των Οικονομολόγων – Λογιστών.

«Κάθε φορά σε έναν τόπο που δεν τον γνωρίζεις σε βάθος, σου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσεις πράγματα. Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα διαπιστώνουμε ότι η περιοχή έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Να μπορέσει να αξιοποιήσει συγκριτικά πλεονεκτήματα που να διαμορφώσουν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης. Έχει συνθήκες και προϋποθέσεις για ακόμα πλουσιότερη πρωτογενή παραγωγή, μεταποίηση, είναι κομβικό σημείο στο κομμάτι των μεταφορών και της ενέργειας, οπότε όλα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν υπεραξία για κάθε κλάδο. Εμείς συμμετέχουμε ως Υπουργείο Οικονομικών και ενισχύουμε την προσπάθεια της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης και της Περιφέρειας γενικότερα οπότε έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε και τα κίνητρα εκείνα για να δώσουμε την ώθηση αυτή και να αξιοποιήσουμε αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα», σχολίασε ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης.

Τον κ. Τριαντόπουλο συνόδευσαν στην επίσκεψή του η συνεργάτιδα του κα Σοφία Ματζιάρη και ο Σύμβουλος του υφυπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, κ. Νίκος Λαζαρίδης.

Στη συνάντηση του Επιμελητηρίου Έβρου παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βίβιαν Κουρμπανιάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Παλακίδης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΕ Τριαντάφυλλος Χατζάκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Έβρου Νίκος Γεωργιάδης και ο οικονομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Έβρου Θάνος Πανταζής.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων και την ανταλλαγή απόψεων πάνω στο ευρύ θέμα της εξεύρεσης λύσεων για έξοδο από τη στενωπό της κρίσης στην οποία έχει βάλει την οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού.

Σχολιάζοντας τον κύκλο των επαφών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση σκιαγραφεί με λεπτομέρεια το αναπτυξιακό προφίλ της περιοχής μας, αλλά και τις ζημίες που έχει υποστεί αυτή από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Ευελπιστούμε ότι οι λύσεις που θα δοθούν, θα είναι κατάλληλες και ικανοποιητικές, ώστε η τοπική μας οικονομία να πετύχει σύντομα την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα».

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/2021/03/blog-post_59.html#ixzz6pAG9TngD

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ