Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ζητώντας την τιμωρία για τον θάνατο του νεογνού παιδιού τους.

Ο Γολγοθάς τους ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου του 2022, όταν ο σύζυγος μετέφερε τη γυναίκα του στο εφημερεύον νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, με έντονους σπασμούς, πόνους και αιμορραγία στην 39η εβδομάδα κύησής της.

Στις 7:20 σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε, εξετάστηκε η γυναίκα από ειδικευόμενη γιατρό. Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στην ετοιμόγεννη γυναίκα ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι γονείς η γιατρός τους ζήτησε να μεταβούν στο «Παπαγεωργίου» διότι στις 8:00 έληγε η εφημερία.

Σημειώνεται ότι η ετοιμόγεννη γυναίκα νοσούσε από κορωνοϊό, δίχως να έχει συμπτώματα.

Με δικό τους όχημα, μετέβησαν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου εκεί δεν της έκαναν εισαγωγή στη γυναικολογική κλινική, καθώς νοσούσε από κορωνοϊό κι έτσι μπήκε στην κλινική κόβιντ. Στη συνέχεια μπήκε να γεννήσει με καισαρική. Το αγόρι που γέννησε, ήταν χωρίς σφυγμό και έγινε η εισαγωγή του στη ΜΕΘ. Στις 21 Ιουνίου το νεογνό εξέπνευσε και το ζευγάρι σήμερα ζητά δικαίωση. Σύμφωνα με τους ίδιους, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, περίπου 3,5 ώρες ενώ κινδύνεψε και η ζωή της ίδιας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο OPEN σημείωσε ότι «Οι γιατροί την εξέτασαν κανονικά, αυτό προκύπτει και από τους φακέλους που έχει κρατήσει το νοσοκομείο, έγινε και καρδιοτοκογράφημα για το παιδί αλλά και υπέρηχος, διαπίστωσαν ότι δε συντρέχει λόγος πρόωρης κύησης ή κάποιο άλλο πρόβλημα και τής συνέστησαν να πάει στο σπίτι της ή, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Αυτή είναι η ενημέρωση». Συμπλήρωσε ότι «η εισαγγελική έρευνα τρέχει, έχει ήδη κοινοποιηθεί στο νοσοκομείο λόγω της μηνυτήριας αναφοράς, το νοσοκομείο θα καταθέσει πόρισμα και τα στοιχεία στην εισαγγελική αρχή, οπωσδήποτε θα πρέπει να διερευνηθεί το περιστατικό και, εάν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Όμως, να μη συνδέουμε το περιστατικό με την Πάτρα. Εδώ έχουμε ένα εφημερεύον νοσοκομείο, οι γιατροί επελήφθησαν στο περιστατικό και έγιναν εξετάσεις».

Στο OPEN μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Αποστολίδης. «Μία επίτοκος στην 39η εβδομάδα επισκέπτεται το Ιπποκράτειο. Εκεί, σε ώρα εφημερίας, της κάνουν έναν υπέρηχο, διαπιστώνουν αιμορραγία. Υποτίθεται ότι κάνουν κι ένα καρδιοτοκογράφημα το οποίο ήταν μόνο καρδιογράφημα γιατί το τοκογράφημα τις συσπάσεις της μήτρας τις δείχνει με μία μαύρη γραμμή, δεν ξέρω αν αυτή ετέθη εκ των υστέρων ή απλά ήταν χαλασμένο το μηχάνημα και τής λένε “ξέρετε, σε μισή ώρα λήγει η εφημερία μας, να φύγετε, να πάτε αλλού”. “Πού να πάω;” “Οχτώ η ώρα αρχίζει το Παπαγεωργίου”. Το οποίο από τον κεντρικό ιστό της Θεσσαλονίκης θέλει μισή ώρα για να πας. Και δεν τής δίνουν και ασθενοφόρο».

Σε ερώτηση για το εάν οι γιατροί διαπίστωσαν αιμορραγία στο Ιπποκράτειο, ο κ. Αποστολίδης απάντησε θετικά. «Έπρεπε άμεσα να τη βάλουν και να της πάρουν το παιδί με καισαρική τομή», είπε. «Δεν το έκαναν, η γυναίκα έφτασε 8 η ώρα στο Παπαγεωργίου. Και εκεί δεν υπήρξε άμεση επέμβαση, διότι γέννησε τελικά γύρω στις 11 η ώρα. Πρώτα τη βάλανε σε κλινική covid και μέχρι να αποφασίσουν να τής κάνουν την καισαρική, γεννήθηκε ένα παιδί με υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια το οποίο διασωληνώθηκε και, επί τρεις μήνες, παρά τις άοκνες προσπάθειες των γιατρών της ΜΕΘ παρέμεινε διασωληνωμένο και πέθανε πριν 10 – 15 μέρες. Από τις 7 που προσήλθε στο Ιπποκράτειο, μέχρι τις 7.30 που τη διώξανε και μέχρι να γεννήσει πέρασαν τρεις, τρεισήμισι ώρες. Το παιδί θα είχε σωθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ