Όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στους 40αρηδες αρχής γενομένης από την Παρασκευή 21 Μαΐου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι ηλικιακή ομάδα 40-44 μπορούσε να κλείσει ραντεβού μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Παράλληλα, τόνισε ότι ανάλογα με την εξέλιξη των ραντεβού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες στο 35–39 και 30-34 το προσεχές διάστημα.

Αναφερόμενος στη γενικότερη εξέλιξη του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού ο κ. Θεμιστοκλέους εκτίμησε ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχουμε ξεπεράσει τους 5.600.000 εμβολιασμούς συνολικά.

Συγκεκριμένα, με μία δόση αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί περίπου 3,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ποσοστό 34% του πληθυσμού, και 2 περίπου εκατομμύρια και με τις δύο δόσεις ποσοστό της τάξης του 20%.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση «γαλάζια ελευθερία» που αφορά τον εμβολιασμό των νησιών όλου του πληθυσμού άνω των 18 πλην της Κρήτης, σημείωσε ότι αυτό θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Jonshon.

Σε πολλά μεγάλα νησιά υπάρχει ήδη σύμφωνα με τον ίδιο κάλυψη των ραντεβού σε επίπεδο 100%. Ωστόσο, σε ορισμένα νησιά όπως η Ζάκυνθος η Κεφαλλονιά, η Λέσβος, η Λήμνος και η Σάμος η συμμετοχή ακόμα είναι χαμηλή με τον κ. Θεμιστοκλέους να καλεί τους πολίτες αυτών των νησιών να κλείσουν ραντεβού και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ