Σε αυξημένη επιφυλακή τέθηκε την Τρίτη 13/12 η Ελληνική Αστυνομία μετά από το θάνατο του 16χρονου Ρομά, με επείγον σήμα που εστάλη σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για ελέγχους και αυξημένες περιπολίες γύρω από καταυλισμούς ενώ θα υπάρχει και αυξημένη επιτήρηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Στόχος είναι να αποφευχθούν επεισόδια όπως αυτά που σημειώθηκαν το περασμένο διάστημα, μετά από τον τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει ανάκληση αδειών των αστυνομικών. Στην Αθήνα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ στη Δυτική Αττική. Στις 19:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Προπύλαια από Ρομά που με διαδικτυακά τους καλέσματα τονίζουν ότι μια ανθρώπινη ζωή, δεν κοστίζει 20 ευρώ.

Οι αντιδράσεις αναμένονται και θεωρούνται δεδομένες. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά Ελλάδας, Μάκης Μπόντης, σε δήλωσή του υποστήριξε πως θα υπάρξει ήδη η πρώτη συγκέντρωση έξω από το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, προκειμένου να αιτηθούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του 16χρονου.

«Άδικα έφυγε το παιδί. Να αποδοθεί η δικαιοσύνη όπως αποδίδεται ίση για όλους», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτές τις ώρες πρέπει όλοι να αντέξουμε και αυτό θα είναι το κέρδος», συμπλήρωσε.

«Περιμέναμε ένα θαύμα. Εφόσον δεν έγινε ζητούμε από τη δικαιοσύνη να μπορέσει να απαλύνει τον πόνο όλων, έτσι ώστε να μην γίνονται τέτοια ατυχήματα και αδίκως να φεύγουν τέτοια παιδιά», είπε κλείνοντας τη δήλωσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ