Ικανοποίηση για τη δημοπράτηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης στη Θεσσαλία – Δρομολογείται λύση για τον έλεγχο των αγριογούρουνων

Λύση στο θέμα της διαχείρισης του  ανεξέλεγκτου υπερπληθυσμού αγριόχοιρων προωθείται  μετά τη συνάντηση  που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, παρουσία και του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα. Ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα,  για να προχωρήσουν οι διαδικασίες  για τον έλεγχο των αγριόχοιρων, που καταστρέφουν τις αραβοσιτοκαλλιέργειες ενώ επιπλέον μεταδίδουν τη νόσο της  φυματίωσης στα βοοειδή. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, πολλοί παραγωγοί στη Θεσσαλία αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια καλαμποκιού, γεγονός  που οδηγεί  σε έλλειψη ζωοοτροφών, με αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής τους.  

Ομοσπονδία και Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων εξέφρασαν εξάλλου, την ικανοποίησή τους  για την εκκίνηση της διαγωνιστικής  διαδικασίας που οδηγεί  στην κατάρτιση   Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, μετά από πολλές δεκαετίες άκαρπων προσπαθειών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας,  είναι από τις πρώτες Περιφέρειες στη χώρα που προχωρά το επόμενο διάστημα  στη δημοπράτηση  του έργου, για την  καταγραφή και ορθολογική διαχείριση 6.251.927,68 στρεμμάτων βοσκήσιμης γης σε όλη τη Θεσσαλία. «Μετά από δεκαετίες, ικανοποιούμε το αίτημα της κτηνοτροφικής οικογένειας,  δίνουμε  ένα αξιόπιστο εργαλείο ανάπτυξης για την κτηνοτροφία που αποτελεί κλάδο αιχμής της παραγωγικής διαδικασίας στη Θεσσαλία και  παράλληλα θέτουμε  τις βάσεις ώστε να μη χάνεται κανένας βοσκότοπος από άλλες δραστηριότητες» δήλωσε ο Κ. Αγοραστός. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων  και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Γκουρουμπίνος, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας  Τάσος Αντωνίου και ο γραμματέας  της Πανελλήνιας Ένωσης  Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Νίκος Παλάσκας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ