Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, πραγματοποίησε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν για τον απολογισμό του έργου που έχει υλοποιηθεί κατά την τελευταία τετραετία στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, στο πεδίο της αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας έχουν διατεθεί στην Περιφέρεια 44 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές στην περιοχή, καθώς η Μαγνησία επλήγη από μία σειρά ακραίων φαινομένων, από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός», μέχρι τις κακοκαιρίες «Αθηνά» και «Διομήδης», αλλά και άλλα ακραία φαινόμενα μέσα στην τετραετία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Καθ’ όλη τη θητεία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των Περιφερειών – ειδικά σε μία εποχή όπου άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα αισθητές οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Αυτό επιβεβαιώνεται και εδώ, στη Μαγνησία, όπου μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας -έπειτα από σχετικές εντάξεις στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων- προχώρησαν μία σειρά από έργα αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές και δίκτυα, συνολικής αξίας 44 εκατ. ευρώ, καθώς η περιοχή μας επλήγη από πολλά ακραία καιρικά φαινόμενα, από τον μεσογειακό κυκλώνα “Ιανός”, μέχρι τις κακοκαιρίες “Αθηνά” και “Διομήδης”. Μέριμνά μας, μάλιστα, δεν ήταν να αποκαταστήσουμε απλά τις ζημιές στις υφιστάμενες υποδομές, αλλά να κατασκευάσουμε νέες, ανθεκτικές υποδομές σύγχρονων προδιαγραφών, που θα ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η κλιματική κρίση.

Ήδη από τη θητεία μου ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής αναπτύξαμε μία στενή συνεργασία με την Περιφέρεια, προκειμένου να προχωρήσουμε γρήγορα τα έργα αποκατάστασης. Φυσικά, στενή ήταν η συνεργασία μας και για την αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη για την εξαιρετική συνεργασία μέσα σε αυτή την τετραετία και, κυρίως, για την αποτελεσματικότητα αυτής της συνεργασίας».

Από την πλευρά της, η κ. Κολυνδρίνη δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία της όλη αυτή την περίοδο με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο: «Θέλω πριν πω την άποψή μου -θεσμικά ως Αντιπεριφερειάρχης- για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, να επισημάνω ότι η προεκλογική περίοδος ούτε δαιμονοποιεί τα πάντα ούτε τα απενοχοποιεί. Είναι μια περίοδος που κάνουμε απολογισμό ο καθένας για να θυμίσουμε στον πολίτη και να κρίνει τι κάναμε και τι δεν κάναμε, πού ήμασταν σωστοί και πού μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.

Υπό αυτό το πρίσμα, να επισημάνω την άψογη συνεργασία που υπήρξε αυτά τα χρόνια με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ. Είχαμε την τύχη να έχουμε τον Χρ. Τριαντόπουλο στον Νομό Μαγνησίας, ο οποίος μας βοήθησε θεσμικά από τη θέση που του δόθηκε η ευκαιρία να έχει και η βοήθειά του υπήρξε εν τοις πράγμασι  αποτελεσματική. Ήταν δίπλα μας σε όλα τα δύσκολα φαινόμενα και ο Νομός Μαγνησίας πέρασε πάρα πολλά. Ο Χρήστος ήταν από την πρώτη στιγμή μαζί μας στις περιοδείες στην αυτοψία των έργων, δεν φοβόταν να τσαλακωθεί μαζί μας, να δώσει αμέσως χρήματα κι αποζημιώσεις.

Μπορέσαμε και κάναμε αρκετά έργα. Τους τελευταίους μήνες έχουμε χρήματα για οδική ασφάλεια, έχουμε τα 3,8 εκατ. ευρώ για την οριοθέτηση-διευθέτηση χειμάρρων στη Σκιάθο, 1.478.000 ευρώ για έργα αντιολισθητικά στην Μακρυρράχη, 680.000 ευρώ για το Μοναστήρι των Ταξιαρχών, 2,2 εκατ. ευρώ για οδικές υποδομές, 6 εκατ. ευρώ για οδική ασφάλεια, από την 817 που είναι αντιπλημμυρικά άλλα 3,5 εκατ. οδικά και 3,5 εκατ. ευρώ τεχνικά. Αυτά είναι τα ελάσσονα σε σχέση με τα πολλά που έχουν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα, και είναι αυτά που στις τελευταίες οικονομικές επιτροπές εγκρίναμε. Θέλω να τον ευχαριστήσω, να του ευχηθώ καλή δύναμη και εύχομαι να του ξαναδοθεί η ευκαιρία σε αντίστοιχο μετερίζι να μας βοηθάει». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ