Έξι συμβάσεις για σημαντικά τεχνικά έργα σε όλη τη Μαγνησία, υπέγραψε σήμερα από τον Βόλο, όπου βρέθηκε, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Τα έργα υλοποιούνται από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας το ύψος τους ανέρχεται σε περίπου 8,5 εκ. €.
«Πρόκειται για συμβάσεις που αφορούν όλη την κοινωνία της Μαγνησίας και τη ζωή όλων των Θεσσαλών» δήλωσε ο περιφερειάρχης, κατά την υπογραφή των συμβάσεων, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέας Κολυνδρίνη, περιφερειακών συμβούλων, υπηρεσιακών στελεχών και των αναδόχων.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκαν η σύμβαση συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών στο οδικό δίκτυο Ζαγοράς – Τσαγκαράδας και συγκεκριμένα στο τμήμα Ανεμούτσας, Ανηλίου, Ζαγοράς, Ξουριχτίου, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. €
Επίσης, η υδροδότηση της Σκοπέλου και συγκεκριμένα του οικισμού του Στάφυλου, με κόστος 108.000 €. Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Λουτράκι, κόστους 4,9 εκ. € και την αντικατάσταση δικτύου τσιμεντοσωλήνων στο Κλήμα Σκοπέλου, ύψους 1,5 εκατ. €, φιλοδοξούν, όπως είπε ο κ Αγοραστός, να αναβαθμίζουν περιβαλλοντικά το νησί και να προσελκύσουν επενδύσεις και τουρισμό.
Ακόμη, υπογράφηκε η σύμβαση για το τμήμα του δρόμου Πτελεού – Σούρπης, ύψους 55.000 €.

Το σχέδιο ΣΑΤΑΜΕ
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοδοξεί να είναι η πρώτη περιφέρεια Πανελλαδικά που θα αποκτήσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση τεχνολογικών ατυχημάτων σε μεγάλες εταιρείες. Πρόκειται για το σχέδιο ΣΑΤΑΜΕ, για την εφαρμογή του οποίου έχει εκδοθεί σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχει σχεδιάσει τη μελέτη, τη σύμβαση της οποίας, ύψους 60.000 €, υπέγραψε σήμερα ο κ. Αγοραστός.
Το σχέδιο αφορά σε όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα σε 13 μεγάλες επιχειρήσεις, κατηγορίας Α’, που δραστηριοποιούνται σε αυτή. Οι έξι από τις επιχειρήσεις έχουν έδρα στη Μαγνησία, ενώ οι υπόλοιπες επτά βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας. Η Περιφέρεια, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό και την κ. Κολυνδρίνη, φιλοδοξεί να δώσει το “know how” και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, καθώς είναι η πρώτη που έθεσε σε εφαρμογή την εκπόνηση της μελέτης και μάλιστα, προτού ακόμη εκδοθεί η σχετική υπουργική οδηγία.

Η Δημόσια Υγεία
Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας στον Βόλο και στον νομό γενικότερα. Μίλησε ενδεικτικά για την οφλακτομετρία, για το σχέδιο εντοπισμού των οσμών, για τους μετρητές που μετρούν τα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα, για τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Περιφέρεια, για τη συνεργασία με τον «Δημόκριτο» για τις μετρήσεις, αλλά και για την ενίσχυση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ.

Ζήτησε περισσότερα εμβόλια
Ο περιφερειάρχης μίλησε και για την πανδημία υπογραμμίζοντας ότι τον ανησυχεί η πορεία της στη Θεσσαλία με περίπου 150 κρούσματα καθημερινά. «Κατανοώ ότι υπάρχει κόπωση, αγωνία, κατανοώ πως η ψυχολογία της κοινωνίας έχει μετακινηθεί, πρέπει όμως όλοι να φυλαγόμαστε. Όσο περισσότερο φυλαγόμαστε, τόσο πιο ελεύθεροι θα είμαστε», επισήμανε.
Ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να διενεργούνται περισσότερα εμβόλια στη Θεσσαλία και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε, γίνονται καθημερινά περισσότερα από 3.000 rapid test σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ έχουν απορροφηθεί τα 12 εκατομμύρια € για τον εξοπλισμό και τα 22 εκατομμύρια € για προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της 5ης ΥΠΕ, που είχε στη διάθεσή της η Περιφέρεια, ενώ ενισχύεται και το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ