Αύξηση 3 μηνών στη θητεία στο στρατό – Όλες οι πληροφορίες για το σχέδιο του Υπουργείου Άμυνας

Αυξάνεται κατά 3 μήνες η στρατιωτική θητεία στο στρατό και επανέρχεται στους 12 μήνες, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει το 9μηνο για όσους υπηρετούν το σύνολο των μηνών της στρατιωτικής θητείας στα σύνορα και σε μονάδες στην παραμεθόριο.

Το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι στα τελευταία στάδια προετοιμασίας ενώ η αύξηση της στρατιωτικής θητείας είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο. Στόχος είναι οι αλλαγές να εφαρμοστούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 και πιθανά -εκτός απροόπτου- από την κατάταξη Γ’ ΕΣΣΟ τον ερχόμενο Μαΐου.

Η θητεία στον Στρατό Ξηράς θα φτάσει τους 12 μήνες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει το 9μηνο για όσους ζητήσουν να εξαντλήσουν την στρατιωτική υπηρεσία τους στα σύνορα, δηλαδή στον Έβρο ή τα νησιά του Αιγαίου.

Το σύστημα αυτό εφαρμοζόταν και παλαιότερα και έχει δοκιμαστεί στην πράξη. Στόχος είναι να αυξηθεί το έμψυχο δυναμικά στις Ένοπλες Δυνάμεις φτάνοντας τις 133.000. Επιδίωξη είναι να αυξηθεί η «οροφή» του προσωπικού στον Στρατό Ξηράς από 68.300 μάχιμα στελέχη και φαντάρους σε 93.500.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το υπουργείο Άμυνας προωθεί παράλληλα ρύθμιση για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους, θέμα που αποτελεί «χρόνια πληγή» για χιλιάδες νέους που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό. Επίσης εκτός της αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες, το σχέδιο του Υπουργείου Άμυνας περιλαμβάνει προσλήψεις 2.600 ΕΠΟΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ