«Ξεκινάμε την επίσκεψη στην Θεσσαλία, όπου θα επισκεφτούμε αγροτικές επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από τη θεομηνία και θα συνομιλήσουμε με πληγέντες αγρότες», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι υπουργοί Γεωργίας επισκέπτονται από το πρωί στην Καρδίτσα το αντλιοστάσιο στο Σταυρό πριν την Ιτέα. Στη συνέχεια θα μεταβούν στις Νέες Καρυές στη Λάρισα και στη Νέα Λεύκη (δήμος Κιλελέρ)  όπου θα επισκεφτούν την τυροκομική μονάδα “Βασιλίτσα” που υπέστη σημαντικές καταστροφές από τις πλημμύρες ενώ θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από την Κάρλα.

Όπως τονίζει: «μέσα από τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάξαμε, συμφωνήσαμε στο ότι η καταστροφή που υπέστη ο κάμπος είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, και ως τέτοιο οφείλουμε, συλλογικά, να το αντιμετωπίσουμε! Η παρουσία τους στη Θεσσαλία ενδυναμώνει το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής οικογένειας για την κρίση που περνάει η χώρα μας και την προσπάθεια που καταβάλουμε για την ανάταξή της και τους ευχαριστώ θερμά.

Μαζί με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών που απέστειλαν οι χώρες:

Για την Κύπρο, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος, για την Βουλγαρία, ο Υπουργός Γεωργίας Kiril Vatev, για την Μάλτα, ο Υπουργός Γεωργίας, Αλιείας, Τροφίμων και Δικαιωμάτων των Ζώων Anton Refalo, για την Σλοβενία, η Υφυπουργός Eva Knez.

Τέλος, στην ανάρτησή του ο υπουργός ευχαριστεί «τους συναδέλφους Υπουργούς Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και των κατοίκων της Θεσσαλίας για την έμπρακτη αλληλεγγύη τους! Η Ευρώπη είναι στο πλάι μας»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here