Η ανάπτυξη θα έλθει από την περιφέρεια και από τους νέους, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, προσερχόμενος στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, όπου τον υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός.

Σημειώνεται ότι στο Διοικητήριο γίνεται η πρώτη από τις 13 Συνδιασκέψεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Ο κ. Λιβανός αναφερόμενος στον δημόσιο διάλογο για την ΚΑΠ σημείωσε μεταξύ άλλων:

 «Ξεκινάμε εδώ από τη Λάρισα, την καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας τον δημόσιο διάλογο με όλη την κοινωνία, τους παραγωγούς, τις Ενώσεις και φορείς για την νέα ΚΑΠ. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι ίσως το μεγαλύτερο πολιτικό ζήτημα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Είναι η πολιτική που επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες εκατομμύρια ευρωπαίους αγρότες. Στην πατρίδα μας επηρεάζει άμεσα 650 χιλιάδες αγρότες, παράλληλα όμως επηρεάζει έμμεσα το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού. Είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η αγροτική μας οικονομίας και όλη η Ελλάδα κατ΄ ουσίαν τα επόμενα σχεδόν 10 χρόνια. 

Είναι κρίμα στην πατρίδα μας να μην είναι ανοιχτός, ουσιώδης και δημόσιος ο διάλογος για την ΚΑΠ. Είναι κρίμα να μιλάμε για τα μικρά και να χάνουμε τα μεγάλα. 

Ο συμβολισμός της σημερινής εκκίνησης μετά την άρση των μέτρων για τον covid εδώ στη Λάρισα είναι ουσιαστικός και εύχομαι να είναι το άνοιγμα αυτής της πόρτας σε μια νέα εποχή για τον αγροτικό μας κόσμο. Ο βασικός στόχος του δικού μας Υπουργείου σε αυτή την υπόθεση είναι να ανοίξουμε την ελληνική πρωτογενή παραγωγή στο μέλλον. 

Πιστεύω ειλικρινά, το πιστεύει και ο Πρωθυπουργός, ότι η αγροτική οικονομία είναι ένας από ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Αυτόνομα, αλλά και μέσα από την γαστρονομία, τον τουρισμό, την ζωή μας την ίδια. Θέλουμε να τον ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Θέλουμε να μπουν πολλοί νέοι άνθρωποι στο κομμάτι της ελληνικής γεωργίας. Φιλοδοξούμε να στηρίξουμε με αυτό τον τρόπο την ελληνική περιφέρεια, διότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα έλθει από την περιφέρεια. Θέλουμε να δώσουμε μια ουσιαστική και δημιουργική διέξοδο στους νέους μας. Προτεραιότητα της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η στήριξη των νέων, καθώς και να φέρουμε πίσω πολλούς από τους συμπατριώτες μας που έφυγαν στην περίοδο της κρίσης στο εξωτερικό. Όταν λέμε να γυρίσουν πίσω, εννοούμε στην ελληνική περιφέρεια, εννοούμε και εδώ στη Λάρισα, στη Θεσσαλία. 

Ο συνδυασμός της πολιτικής μας είναι πρωτογενής παραγωγή και συνολική ανάπτυξη για την χώρα. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια. 

Η ανάπτυξη θα έλθει από την περιφέρεια, η ανάπτυξη θα έλθει από τους νέους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ