Είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πυρόπληκτους για τα πρώτα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης. Θέλουμε να γίνουν όλα γρήγορα. Ήδη μέσα απ’ την ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορεί κάποιος να ενημερώσει και να ενισχυθεί. Θα συνδράμει και ο ΕΛΓΑ με ένα πλαίσιο στήριξης που έχει σχεδιάσει. Θέλουμε συνεργασία σε καθημερινό επίπεδο. Σύντομα θα επισκεφθώ και τις καμένες περιοχές”.

Αυτό δήλωσε, απ’ την Τρίπολη, στην εισαγωγική του ομιλία, προς τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο σύσκεψης στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνοδευόμενος απ’ τον γενικό γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων και του ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, επισκέφθηκε τη Σπάρτη και το εκεί Διοικητήριο, όπου και παρευρέθηκε σε σύσκεψη που είχε να κάνει με τα καμένα της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Μιλώντας ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, είπε: “Είμαστε σε απόλυτη κινητικότητα όλο αυτό το διάστημα. Είμαστε όλοι στο πόδι. Πήραμε χρήματα απ’ την κυβέρνηση και μπορούμε να βοηθήσουμε, αφού έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Είμαστε μπροστά από μία μεγάλη πρόκληση.

Στο ζωικό κεφάλαιο οι αποζημιώσεις θα είναι στο 100% των δηλωμένων απωλειών ζώων και θα πληρωθούν εντός Σεπτεμβρίου. Στο φυτικό, θα πάμε με το νόμο περί κρατικής αρωγής (ν.4797), ώστε να παρακάμψουμε όλες εκείνες τις χρονοβόρες διαδικασίες.

Πάμε για άμεσα χρήματα στους παραγωγούς με την δήλωσή τους στο “αρωγή”, πάμε σε μία προκαταβολή στους αμέσως επόμενους δύο μήνες και σε μία εξόφληση μέχρι την Άνοιξη του 2022. Παράλληλα, πέρα από την αποζημίωση της φέρουσας παραγωγής, για τις ελιές, θα προχωρήσουμε σε αποζημιώσεις για την εκφύτευση και φύτευση νέων δένδρων, αλλά και στη στήριξη για τις απώλειες του εισοδήματός τους, για τα προσεχή τέσσερα χρόνια, σύμφωνα και με τις κοινοτικές οδηγίες”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ