Απόφαση κήρυξης Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας την 6η Σεπτεμβρίου 2023 υπέγραψε αργά το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου.
Αναλυτικότερα: Στους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα εμπορικά καταστήματα και οι λαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινoμένων (ισχυρές βροχές, καταιγίδες κ.λπ.), που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγoυσών αναγκών του καταναλωτικoύ κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τρoφίμων και supermarket και τα πρατήρια καυσίμων.
Παράλληλα, απαγορεύεται σήμερα η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.
Πλέον των ανωτέρω, για τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω της εξελισσόμενης κακοκαιρίας με την ονομασία «Daniel» αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων: (α) των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, (β) των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, (γ) των δομών υγείας, (δ) των μέσων μαζικής μεταφοράς και (ε) άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ