Με γενικό σημαιοστολισμό, μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για γιορτάσει ο Αλμυρός την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αλμυρού, την Πέμπτη 23 Μαρτίου θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών στην πόλη του Αλμυρού.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του  Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου, ενώ στις 20:00 θα γίνει Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κεντρική Πλατεία.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου από τις 7:30 το πρωί οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα., ενώ στις 10:30 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επίτροπου Αλμυρού π. Γεώργιου Μπέκα,  με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των κατοίκων.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου η κα Ζωή Ράππου, Φιλόλογος Γενικού Λυκείου Αλμυρού.  Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:15 και προ των επισήμων θα παρελάσουν τα σχολεία ως εξής:

1ο Δημοτικό Σχολείο

2ο Δημοτικό Σχολείο

3ο Δημοτικό Σχολείο

4ο Δημοτικό Σχολείο

5ο Δημοτικό Σχολείο

1ο Γυμνάσιο

2ο Γυμνάσιο

Γενικό Λύκειο

ΕΠΑΛ

Θα ακολουθήσει το Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού) και την παρέλαση θα κλείσει το Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων για το τριήμερο του εορτασμού (23, 24 και 25 Μαρτίου) με εικόνες, εκθέματα κ.λ.π. εθνικού περιεχομένου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν:
•    ο κλήρος,
•    ο Δήμαρχος,
•    ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
•    οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές καθώς και οι Οργανισμοί Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου μαζί με το Προσωπικό τους,
•    οι Οργανώσεις και οι Σύλλογοι μαζί με τα μέλη τους,
•    οι Συμπολίτες

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

1.    Ο Αρχιερατικός Επίτροπος για τη ρύθμιση της Ιεροτελεστίας στην οποία να παρευρεθεί όλος ο Κλήρος.
2.    Η 111 Πτέρυγα Μάχης να διαθέσει στρατιωτικό τμήμα για την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας το βράδυ της 24ης Μαρτίου και για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου (απόδοση τιμών, παρέλαση).
3.    Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, για τη λήψη μέτρων τροχαίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ιδιαίτερα το βράδυ της 24ης Μαρτίου στις οδούς Ερμού- Όθρυος- Βασιλέως Κω/νου – Κοραή, όπου θα γίνει η περιφορά της Ιερής Εικόνας. Επίσης για την τήρηση της τάξης στο χώρο της παρέλασης, το πρωί της 25ης Μαρτίου να απαγορεύσει την στάθμευση των οχημάτων επί τις οδού Βασ. Κωνσταντίνου και την διέλευση των οχημάτων από τους κάθετους προς αυτήν οδούς, από το ύψος της οδού Παναγοπούλου έως και το ύψος της οδού Φίλωνος.
4.    Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής να φροντίσουν για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των Σχολείων, τουλάχιστον 100μ. Την ίδια απόσταση θα έχουν και τα άλλα τμήματα.
5.    Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας, του Ηρώου και της παρέλασης ορίζεται η κα Ασημένια Χρήστου.

Αλμυρός,17 Μαρτίου 2023

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Ευάγγελος Χατζηκυριάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here