Εξήντα δύο (62) δικαιούχοι με 34 αρδευτικά και 28 κτηνοτροφικά εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για  το έτος 2023, συνολικού ποσού: 835.332,54 ευρώ εκ των οποίων τα 213.010,75 ευρώ είναι από  Δημόσιες Επενδύσεις, σύμφωνα με απόφαση της Τοπικής Επιτροπής Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.

Πενήντα οκτώ (58) είναι νέοι δικαιούχοι του Προγράμματος  Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για  το έτος 2023 και τέσσερις (4) είναι  δικαιούχοι παλαιοτέρων Προγραμμάτων, όπου εντάσσονται λόγω αναμόρφωσης του κοστολογίου τους. Η Επιτροπή ενημερώθηκε από την εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ ότι έχουν υλοποιηθεί όλα τα έργα των  προηγούμενων ετών έως και το 2021 και σε ότι αφορά στα έργα των Προγραμμάτων Βασικού και Συμπληρωματικού 2022, εκ των 85 έργων για τα οποία κατεβλήθη συμμετοχή έχουν κατασκευαστεί τα 67 έργα.

«Ακόμη ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των ανθρώπων της παραγωγής προχωρά από την Περιφέρεια. Εντάσσουμε στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας 62 προτάσεις που κατατέθηκαν προς χρηματοδότηση. Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και για το 2023 μέσω του προγράμματος «Αγροτικού Εξηλεκτρισμού» χρηματοδοτούμε την κατασκευή δικτύων για την ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής. Βοηθάμε τους ανθρώπους της υπαίθρου να μείνουν στην παραγωγική διαδικασία. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος επιτυγχάνεται η ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων παραγωγικών εκμεταλλεύσεων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής με μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο. Ουσιαστικά ενισχύονται οι υποδομές σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται πολλοί νέοι, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, ώστε υπό καλύτερες προϋποθέσεις να παραμείνουν στη γη που επέλεξαν να εργαστούν. Δίνουμε την ευκαιρία στους παραγωγούς να εκσυγχρονίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα. Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους ωφελούμενους φορείς (επαγγελματία αγρότης, αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ) και τη Δ.Ε.Η» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ