Μία εμβληματική επένδυση ύψους 12,5 εκ. ευρώ της εταιρίας τυροκομικών «Κτηνοτροφική Μαγνησίας – Greek Family Farm» θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Μαγνησία και την έδρα της επιχείρησης στον Πλάτανο Αλμυρού την Παρασκευή 20 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, πρόκειται για μία σημαντική «πράσινη» επένδυση που βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησης η οποία μάλιστα εξασφάλισε το πρώτο «πράσινο» πιστοποιητικό ISO 14064-1:2018 στον κλάδο των τροφίμων, που αφορά στην παραγωγική λειτουργία της επιχείρησης και την εφοδιαστική της αλυσίδα, η οποία προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η βιώσιμη ανάπτυξη και η κλιματική αλλαγή.

Η επένδυση που έχει προϋπολογισμό 12,5 εκ. ευρώ και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, περιλαμβάνει την παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών ισχύος 1 MW (net metering) αλλά και παραγωγή η βιοαερίου από τα απόβλητα της παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, εξασφαλίζοντας συνολικά την ενεργειακή αυτονομία της εταιρίας. Επίσης αναβαθμίζεται η μονάδα βιολογικής επεξεργασίας των αποβλήτων που προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία και επιστρέφουν με τη μορφή καθαρού νερού για την αξιοποίηση από την επιχείρηση.

Ποια είναι η Greek Family Farm

Η Κτηνοτροφική Μαγνησίας που λειτουργεί με έδρα τον Πλάτανο Αλμυρού, διατηρεί πλήρως καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής φέτας, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή βιολογικής και συμβατικής φέτας ΠΟΠ καθώς και προϊόντων όπως το πρόβειο και το κατσικίσιο τυρί αλλά και τα τυριά τυρογάλακτος. H εταιρία εξάγει το 95% της παραγωγής της σε χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ρουμανία, η Ιταλία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Χονκ Κονγκ, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Η Κτηνοτροφική Μαγνησίας σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών

2021: 24 εκατ. ευρώ

2020: 21 εκατ. ευρώ

2019: 17,7 εκατ. ευρώ

100% ελληνικό γάλα

Συνολική έκταση παραγωγής: 120 στρέμματα

Εκμετάλλευση 2.400 προβάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here