Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, αναφορικά με υπεξαίρεση ποσού 250.000 ευρώ περίπου, από διαχείριση χρημάτων πρώην ΟΤΑ της Μαγνησίας, που είχαν δοθεί από το Ταμείο παρακαταθηκών και Δανείων.

Η υπεξαίρεση φέρεται να προέκυψε μετά από διαχειριστικό έλεγχο, που διενήργησαν αρμόδιοι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών. Η έκθεση των ελεγκτών, η οποία όπως έγινε γνωστό, ξεπερνά τις 80 σελίδες, παραδόθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και βάσει αυτής διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Ο διαχειριστικός έλεγχος αφορούσε ποσά που έλαβαν πρώην ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τώρα η υπόθεση παραπέμπεται στην κύρια ανάκριση.

Η υπόθεση έφθασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ύστερα από έκθεση των διαχειριστικών ελέγχων της ΑΑΔΕ, με το πόρισμα για ελλείμματα σε πρώην ΟΤΑ της Μαγνησίας.

Η έκθεση των διαχειριστικών ελέγχων κάνει λόγο για έλλειμμα ύψους άνω των 250.000 ευρώ, για το διάστημα από το 2006 έως το 2010, καθώς δεν δικαιολογήθηκαν τα ποσά με τα αντίστοιχα παραστατικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το e-thessalia.gr, στην έκθεση περιλαμβάνονται πέντε δήμοι της Μαγνησίας ως καθολικοί διάδοχοι πρώην δήμων ή κοινοτήτων. Η έκθεση των διαχειριστικών αρχών περιλάμβανε μεταξύ άλλων τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, ως διάδοχο Δήμων, για έλλειμμα που ανέρχεται σε 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση-πόρισμα, φέρεται να υπάρχει οικονομική διαφορά, ύψους περίπου 60.000 ευρώ για τον πρώην Δήμο Αργαλαστής και περίπου 40.000 ευρώ για την πρώην κοινότητα Τρικέρων. Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Ν. Πηλίου, με εντολή του δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού είχε παραδώσει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών την έκθεση που είχε παραλάβει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ