Γέμισαν τα Περτουλιώτικα λιβάδια με γνήσια σαρακατσάνικη παράδοση.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 41ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στο Περτούλι.

Μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση σε ένα περιβάλλον που όμοιο του δεν συναντάς, οι Σαρακατσαναίοι και φέτος απέδειξαν την αγάπη τους για τα βουνά και τη σύνδεση τους με την ελληνική φύση, την υπεροχή και τη βαθιά παράδοση του τόπου μας.

Το φετινό Αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στους Σαρακατσαναίους της Βουλγαρίας, ενώ έναυσμά του στάθηκε η θετική έκβαση της συλλογικής προσπάθειας των δύο Ομοσπονδιών για την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας στους 25.000 Ελληνικής Καταγωγής Σαρακατσαναίους της Βουλγαρίας.

Στις πλούσιες δράσεις του ανταμώματος μετείχαν και μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων “η Στάνη” και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Βουλγαρίας όπως και πλήθος κόσμου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Ο «τρανός χορός» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – ΠΕ Τρικάλων, του Δήμου Πύλης, του Δήμου Τρικκαίων, του Επιμελητηρίου Τρικάλων και της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ταμία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης Ντίνο Κωνσταντίνο αλλά και το μέλος του Συλλόγου Σάκη Τιμπλαλέξη για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μας έστειλαν αλλά και για τα βίντεο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here