Συγκεκριμένα μέσα στην εβδομάδα, θα έχουμε την καταβολή κονδυλίου για τις υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις που θα ξεκινήσουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων είτε τη Μεγάλη Τρίτη ( και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη), είτε τη Μεγάλη Τετάρτη.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό έδωσε προ ημερών από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη.
Ο κ Λιβανός επισήμανε ότι από 1.1.2021 έχουν ήδη γίνει πληρωμές ύψους 319 εκατ. €, ενώ μέχρι τις 30 Ιουνίου θα γίνουν πληρωμές ακόμα 352 εκατ. €. Όπως είπε, η  καταβολή των γεωργικών ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες προχωρά κανονικά.

Μάλιστα πρόσφατα, στις 23 Μαρτίου 20021 καταβλήθηκαν 246.314.628 € στους λογαριασμούς των δικαιούχων, για τις αιτήσεις έτους 2020. Μέρος του ποσού αυτού αφορούσε συμπληρωματικές πληρωμές για το καθεστώς Βασικής Ενίσχυσης και για την Πράσινη Ενίσχυση.

Οι κατηγορίες που θα πληρωθούν

Μέσα στις επόμενες μέρες λοιπόν καταβάλλονται τα 30,9 εκ. ευρώ σε αγρότες. Αυτό τόνισε για μια ακόμη φορά η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή μέσα από ανάρτηση της στο facebook.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά:

«Συνδεδεμένες ενισχύσεις ύψους έως και 30.909.908,00€ θα πληρωθούν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 28/04/2021 σε επίπεδο χώρας, οι παραγωγοί :
✅ ρυζιού
✅ σακχαρότευτλων
✅ βιομηχανικής τομάτας
✅ σπόρων σποράς
✅ σπαραγγιών
✅ πορτοκαλιών χυμοποίησης
✅ ροδάκινων χυμοποίησης
✅ κορινθιακής σταφίδας
Την ίδια μέρα θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή υπολοίπων από ελέγχους και ενστάσεις για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις:
✔️ σκληρού σίτου
✔️ ειδικής ενίσχυσης βάμβακος
✔️ βρώσιμων οσπρίων
✔️ κτηνοτροφικών ψυχανθών
✔️ σανοδοτικών ψυχανθών
✔️ καρπών με κέλυφος
✔️ μήλων
Καθώς και συμπληρωματική πληρωμή υπολοίπων για:
✔️ πρασίνισμα
✔️ βασική ενίσχυση
✔️ ενίσχυση γεωργών νεαρής ηλικίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ