Πέθανε χθες το πρωί  στην Αθήνα σε ηλικία 83 ετών από πνευμονικό οίδημα ο Νίκος Καλλές, που διετέλεσε βουλευτής Μαγνησίας. Γεννήθηκε στον Πλάτανο Μαγνησίας το 1938. Σπούδασε στη Νομική Σχολή και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών της Νομικής το 1961, πολιτεύτηκε το 1977 με την ΕΔΗΚ και στη συνέχεια εντάχθηκε στη ΝΔ. Την περίοδο 1990-1993 τοποθετήθηκε πρόεδρος στη «Λάρκο», ενώ το 1998 ήταν υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας.

Σήμερα Πέμπτη, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, θα γίνει η κηδεία του.  Η οικογένεια παρακαλεί,  αντί στεφάνων, όποιος επιθυμεί, να στηρίξει το έργο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ και το κέντρο κοινωνικής φροντίδας “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – Λίλιαν Βουδούρη” κάνοντας μια δωρεά στον παρακάτω λογαριασμό:
IBAN:GR2501405030503002002001379
Δικαιούχος: Το Εργαστήρι- Λίλιαν Βουδούρη.
Συλλυπητήρια Μπουκώρου:

Με ειλικρινή θλίψη πληροφορήθηκα το άγγελμα του θανάτου του πρώην βουλευτή (1989-1990 Ν.Δ.), συμπατριώτη και καλού φίλου Νίκου Καλλέ.

Ο Νίκος Καλλές υπήρξε ξεχωριστή προσωπικότητα. Το πέρασμά του από την πολιτική ως πρώην βουλευτής και πρώην υποψήφιος Νομάρχης Μαγνησίας μπορεί να ήταν σύντομο, αλλά άφησε πίσω του έντονο το στίγμα του.

Ο Νίκος Καλλές με την πολιτική του συμπεριφορά δίδαξε ήθος, δημοκρατική ευαισθησία και πραγματικό πολιτικό πολιτισμό. Η ιδιοσυγκρασία του ευγενούς ανθρώπου, της συγκροτημένης προσωπικότητας και του ήπιου χαρακτήρα του Νίκου Καλλέ ήταν στοιχεία αρμονικά συνδεδεμένα με τη βαθιά γνώση της νομικής επιστήμης την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες, των φιλοσοφικών αναζητήσεων και της αξιοπρεπούς πολιτικής του παρουσίας.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στα τέσσερα παιδιά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ