Το περιστατικό συνέβη σε παραλιακό κατάστημα της Πάτρας, και προκάλεσε εντύπωση για την συμπεριφορά παρέας τεσσάρων νεαρών εκ των οποίων η μία κοπέλα, που αφού έφαγαν τα θαλασσινά τους και ήπιαν και τα κρασιά τους… σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν!

«Αυτοί οι ψευτόμαγκες ήρθαν, έφαγαν και δεν πλήρωσαν, όποιος μου δώσει πληροφορίες για αυτούς θα ανταμειφθεί αρκετά καλά» έγραψε ο αγανακτισμένος καταστηματάρχης!

Το κόλπο που εφάρμοσαν απλό: Αφού έφαγαν, ήπιαν και κάπνισαν, ο ένας σηκώθηκε και πήγε στο εσωτερικό του καταστήματος και αφού διαπίστωσε ότι ο ιδιοκτήτης και οι υπάλληλοι ήταν στο εσωτερικό και απασχολημένοι… έδωσε το σύνθημα στους άλλους και έγιναν καπνός!

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 19 Απριλίου και ήδη το βίντεο με τα πρόσωπα των νεαρών έχει γίνει viral! Άγνωστο παραμένει αν ο καταστηματάρχης κατάφερε να τους εντοπίσει.

«ΔΙΧΑΣΜΟΣ» ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Το γεγονός προκάλεσε και πολλά σχόλια στο διαδίκτυο με άλλους να εκφράζουν την θλίψη τους αλλά και ορισμένους να δηλώνουν πως δεν έπρεπε ο καταστηματάρχης να δημοσιοποιήσει το βίντεο με τα πρόσωπά τους και να τους… διαπομπεύσει.

Μία γνωστή πατρινή έγραψε: «Αδίκημα από μόνο του είναι αυτά που κάνανε τα παιδιά που ήρθανε σ’ ένα μαγαζί, τους προσφέραμε την εξυπηρέτηση, τα πάντα όλα και φύγανε χωρίς να πληρώσουν. Και αδίκημα είναι όταν αυτά τα παιδιά κάνουν όλο αυτό σε ένα μαγαζί με κόσμο και με τις κάμερες από πάνω τους.

Δηλαδή εάν βρούνε ένα παιδί στο δρόμο, μία γιαγιά, ένα παππού… έναν αδύναμο άνθρωπο θα του πάρουν ότι έχουνε και δεν έχουνε; Ποιο είναι Αδίκημα; Εγκληματίας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι όταν τους αφήνουμε να κάνουν ότι θέλουνε θα φτάσουν εκεί που δεν τους περιμένουμε!

Άρα θέλει μεγαλύτερη δημοσιότητα για όλες αυτές τις πράξεις για ότι γίνεται γύρω μας με τον κόπο αλλουνού κανένας δεν πρέπει να παίξει! Και όποιος πεινάει ας έρθει να ζητήσει δουλειά και όπως είπα και πιο πάνω ο καθένας να κρίνει όταν αυτές οι πράξεις θα συμβαίνουν σπίτια τους ή στη δουλειά τους»!

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «ΦΑΡΙΝΑ»

Ωστόσο έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα με βάση τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων προστατεύει και τον κλέφτη. Πριν μερικά χρόνια ο ιδιοκτήτης της «Φαρίνας» Γιώργος Παπαδόπουλος είχε πέσει θύμα κλοπών από συγκεκριμένο άτομο.

Νεαρός υπάλληλος σε γειτονικό κέντρο διασκέδασης, του έκλεβε τα φορτηγάκια μεταφοράς προϊόντων αρτοποιίας και για να τον εκβιάσει και να πάρει χρήματα… τα πετούσε σε έναν γκρεμό στο Καστρίτσι! Όταν έγινε η κλοπή του τρίτου φορτηγού οι κάμερες κλειστού κυκλώματος… τον κατέγραψαν!

Ο νεαρός καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 14 μήνες φυλάκιση αλλά ουδέποτε αποζημίωσε τον κ. Παπαδόπουλο για την ζημιά που του προκάλεσε καθώς δεν είχε χρήματα και δεν είχε… τίποτε στο όνομά του! Όμως με την καθοδήγηση δικηγόρου, έκανε μήνυση και αγωγή στον κ. Παπαδόπουλο επειδή είχε δώσει το βίντεο με την κλοπή στο κανάλι Super B το οποίο… το είχε μεταδώσει. Κρύβοντας φυσικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Στην δίκη που έγινε ο νεαρός καταδικασμένος ως κλέφτης έφερε για μάρτυρα… τον πατέρα του! Ο οποίος ισχυρίστηκε πως στο βίντεο αναγνώρισε τον γιο του τον οποίον προσέβαλαν με την δημόσια διαπόμπευσή του αφού τον έδειχναν… να κλέβει το φορτηγάκι!

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κ. Παπαδόπουλο σε φυλάκιση 8 μηνών! Και έχασε 3 φορτηγά… και φυλακίστηκε για «λογαριασμό» του κλέφτη!

πηγή: politeianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ