Οι μαθητές των  Α΄ και Β΄ τάξεων του Γυμνασίου Ευξεινούπολης σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα μη διαδεδομένα αθλήματα συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι εξερεύνησης, αναζήτησης και προσανατολισμού που έλαβε μέρος στο δάσος Κουρί, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.

Σε ένα παιχνίδι όπου οι μαθητές συνεργάστηκαν – αλληλοεπιδράσανε και σκέφτηκαν δημιουργικά, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τις κρύπτες και να φτάσουν στον τελικό προορισμό, στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Για να το πετύχουν αυτό θα έπρεπε να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις ποικίλης φύσεως, τις οποίες προετοίμασε με πολύ μεράκι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Δημήτριος Λάιος και να υπολογίσουν έτσι την κατεύθυνση, τις μοίρες  και την απόσταση που θα έπρεπε να μετακινηθούν ώστε να κατακτήσουν τις κρύπτες και να φτάσουν στον τελικό προορισμό. Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές.

Μέσα από το  συγκεκριμένο παιχνίδι οι μαθητές:

Έμαθαν να συνεργάζονται

Ενημερώθηκαν για τα σημεία του ορίζοντα

Ανακάλυψαν τρόπους προσανατολισμού στη φύση

Έμαθαν να διαβάζουν χάρτη και να χρησιμοποιούν την πυξίδα.

Υπεύθυνος για το Orienteering στο Δάσος Κουρί ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Λάιος Δημήτριος και  βοήθησαν στην υλοποίηση οι εκπαιδευτικοί Σιαμέτη Αθανασία, Κατίδου Ευφροσύνη, Πετρά Ευαγγελία και Κουτσομήτρου Θεοδώρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ