Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Μαγνησίας.

Η μετατροπή του Βόλου σε αποτεφρωτήρα με την καρκινογόνα καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, όχι απλά συνεχίζεται αλλά  εντείνεται.

Το έγκλημα που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιγαντώνεται σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ με μια νέα τροποποιητική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, με την οποία διευρύνεται ο κατάλογος αξιοποίησης αποβλήτων, δίνεται η δυνατότητα στη βιομηχανία να μεταφέρει απόβλητα με περισσότερα πλοία, έως και 25.000 τόνους κάθε μήνα, στο λιμάνι της.

Προβλέπεται η παραλαβή δευτερογενών στερεών καυσίμων (σκουπίδια) υπό μορφή χύδην με φορτηγά (20 τόνους ανά δρομολόγιο) και επιπλέον 3.750 τον. εβδομαδιαίως (!) με containers.

Την ίδια στιγμή ξεφυτρώνουν νέες Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων. Εκτός από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Δήμου Βόλου, θα λειτουργήσουν ακόμη δύο από επιχειρηματικούς ομίλους, που θα επεξεργάζονται υπολείμματα της ανακύκλωσης, κακής ποιότητας κομπόστ, λάστιχα και πλαστικά μέρη αυτοκινήτων, για την παραγωγή RDF/SRF, μετατρέποντας τον νόμο Μαγνησίας  σε σκουπιδότοπο.
Και όλα αυτά γιατί η καύση σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες (και όχι μόνο) αποτελεί τεράστια πηγή κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο, στο πλαίσιο της λεγόμενης “κυκλικής οικονομίας” της ΕΕ.

Με την παραγωγή ενέργειας μέσω της καύσης σκουπιδιών επιδιώκουν να μειώσουν το ενεργειακό κόστος και να εξασφαλίσουν φτηνές πρώτες ύλες.

Έτσι η υγεία του λαού και το περιβάλλον θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους, αφού είναι γνωστό ότι η καύση αυτή οδηγεί σε εκπομπές εξαιρετικά επικίνδυνων αέριων ρύπων που ευθύνονται για καρκινογενέσεις και άλλες σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Με την μαζική συμμετοχή μας σ’ αυτή την κινητοποίηση λέμε ΟΧΙ στην καύση των σκουπιδιών γνωρίζοντας όμως την αληθινή πηγή του κινδύνου και τον πραγματικό αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο και η ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη του. Μια ανάπτυξη που την ασπάζονται όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα με τους εκπροσώπους τους στους Δήμους και τις Περιφέρειες, καθώς διαμορφώνουν από κοινού το νομικό πλαίσιο για την καύση όπως επίσης και την οριοθέτηση και τον έλεγχο των ρύπων, με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων.

Αυτός είναι ο ένοχος για την όξυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, για την επιδείνωση των όρων της ζωής μας και του περιβάλλοντος.

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας, ύστερα από τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη μας με τη συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων. Αντιστεκόμαστε στις επενδύσεις που σκοτώνουν το περιβάλλον και τις ζωές μας. Η “πράσινη ανάπτυξη” τους δεν έχει καμιά  σχέση με την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Έχουμε την δύναμη να σταματήσουμε το έγκλημα! Συμμετέχουμε μαζικά τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
Όλοι και Όλες στην συγκέντρωση στις 5 Ιούνη παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στην παραλία του Βόλου στις 7:00μμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ