Ολοκληρώθηκε το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Δήμο Αλμυρού, με την παρουσίαση των έργων, την Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 στα Πλατάνια του Δήμου Αλμυρού και προσβλέπουμε στην καθιέρωσή του ως θεσμό με τελικό στόχο τη Δημιουργία του 1ου Ανοιχτού Πάρκου Γλυπτικής.
Ο Δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, δήλωσε σχετικά:
“Πρόκειται για μία δράση που υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη των εταιρειών «ΑΕΙΦΟΡΟΣ- Εταιρεία Επεξεργασίας Μετάλλων Α.Ε.» και «SOVEL A.E.», θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ, αποδεχόμενοι την ιδέα του συντοπίτη μας καλλιτέχνη κ. Απόστολου Χασιώτη.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε την πεποίθησή μας ότι οφείλουμε να επενδύουμε στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Δράσεις που ξεχωρίζουν και σηματοδοτούν την αλλαγή κουλτούρας και την αποκέντρωση των εμβληματικών έργων τέχνης, ώστε να μπορούν να προσεγγιστούν από τις σύγχρονες επαρχίες.
Η φιλοτέχνηση ενός γλυπτού από ανακυκλώσιμα υλικά εμπεριέχει το μήνυμα για την ανάγκη Προστασίας του Περιβάλλοντος σε μία εποχή που η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της δοκιμάζουν τις αντοχές της φύσης. Στόχος μας αποτέλεσε η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, εγείροντας προβληματισμό γύρω από την ιστορία που κρύβουν τα υλικά αυτά τα οποία κάποτε δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν και μετά τη χρήση τους θεωρήθηκαν άχρηστα.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους καλλιτέχνες που μας τίμησαν, καθηγητή κ. Παπαγιάννη, κ. Μπερούτσο, κ. Ποιμενίδη, κ. Μάρο, κ. Μαυρίκο και φυσικά τον συντοπίτη μας κ. Χασιώτη.
Κρατώ τις στιγμές συζήτησης και τη βιωματική εμπειρία παρακολούθησης του έργου τους κατά τη δημιουργία του. Θα κλείσω με τα λόγια του εξαίρετου καθηγητή κ. Παπαγιάννη «Η χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για τη δημιουργία έργων τέχνης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα που είναι αναγκαίο να ανακυκλώνουμε όλοι, ειδικά οι νέοι που έχουν τη ζωή μπροστά τους. Οι πρώτες ύλες δεν είναι ανεξάντλητες και αν μάθουμε πώς να τις ανακυκλώνουμε μπορεί να προκύψει μεγάλο όφελος για την κοινωνία. Αν μάλιστα ανακυκλώνοντας δημιουργούμε και έργα τέχνης, τόσο το καλύτερο!»”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ