Ολοκλήρωση Δράσης «Αποδέχομαι τον εαυτό μου»

Η Διευθύντρια Αγ. Μαγκλάρα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Ν. Αγχιάλου οφείλουν να ευχαριστήσουν τον φορέα «Πρόταση Ζωής» για την πραγματοποίηση βιωματικής παρέμβασης στο σχολείο στο πλαίσιο της δράσης «Αποδέχομαι τον εαυτό μου».

Ειδικότερα, στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν οι μαθητές/μαθήτριες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους, ώστε να μη διστάζουν να αποδέχονται προβάλλουν την αληθινή τους εικόνα τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στα social media.

Οι συναντήσεις των μαθητών/μαθητριών με τους/τις υπευθύνους του φορέα πραγματοποιήθηκαν στις 26/10/2022 και στις 10/11/2022.  Η άρτια επιστημονική κατάρτιση των εκπροσώπων του φορέα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών που ανταποκρίθηκαν στις δραστηριότητες της δράσης με ενθουσιασμό.

Ευχαριστούμε θερμά την  «Πρόταση Ζωής» και τους εξιδεικευμένους επιστήμονες, ελπίζοντας σε μελλοντική περαιτέρω συνεργασία.

Ολοκλήρωση Δράσης για την Ενδοοικογενειακή Βία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση του Γενικού Λυκείου Ν. Αγχιάλου με θέμα την ενδοοικογενειακή βία, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στα πλαίσια ευρύτερων εκδηλώσεων, που αφορούν στο άνοιγμα της σχολικής κοινότητας σε κοινωνικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 10/3/2023 στο Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου, δεχτήκαμε μετά από πρόσκληση της διευθύντριας και του συλλόγου διδασκόντων  την επίσκεψη κλιμακίου της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι υπεύθυνοι του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας αναφέρθηκαν στο μεγάλο θέμα της αύξησης των περιστατικών,  στις διαφορετικές μορφές που μπορεί να εκδηλωθεί, καθώς και στο ποιοι μπορεί να την ασκήσουν. Επιπλέον, δόθηκαν πληροφορίες για τους τρόπους επικοινωνίας με την υπηρεσία για την παροχή άμεσης βοήθειας  αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης των θυμάτων.

Οι μαθητές/μαθήτριές μας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση, θέτοντας στο τέλος σχετικά ερωτήματα. Οι αφίσες και τα φυλλάδια με χρηστικές πληροφορίες, που μοιράστηκαν στο τέλος της εκδήλωσης, αναρτήθηκαν στους διαδρόμους σε εμφανή σημεία και στους πίνακες ανακοινώσεων των τάξεων. Επίσης, διανεμήθηκαν φυλλάδια και στα παιδιά.

Πραγματοποιήθηκε, επιπλέον, μια δεύτερη επίσκεψη σε συνεργασία με τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βόλου στις 04/05/2023. Η εκπρόσωπος κ. Πεσιάνη με την άρτια κατάρτισή της παρουσίασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις πτυχές του σοβαρού ζητήματος της βίας εντός της οικογένειας και τις επιπτώσεις της.

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν τόσο τους/τις εκπροσώπους του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας όσο και την κ. Πεσιάνη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την αναλυτική παρουσίαση του θέματος και ελπίζουμε στη συνέχιση της συνεργασίας στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here