Ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας  (πρώην Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία) με έδρα το Βόλο, ιδρύθηκε στις αρχές του 1980 και από τότε δρα εξυπηρετώντας τις ανάγκες των 160 περίπου πασχόντων από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία, Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Νόσο). Συμμετέχει στο Άτυπο Δίκτυο Φορέων Υγείας που συγκροτήθηκε πρόσφατα, με πρωτοβουλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ.Ιγνατίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων του Δικτύου για τον εορτασμό της 3ης Δεκέμβρη – Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, επισκέφτηκε την Παρασκευή 1 Δεκέμβρη  το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δρ Σωκράτη Σαβελίδη και σε συνεννόηση με τη Διευθύντρια του σχολείου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Λουκάκη Δέσποινα  και  τα μέλη του Δ.Σ. Παναγιώτου Θεόδωρος, Φρατζή Ευδοξία-Ειρήνη, Ταταρίδου Παναγιώτα.

Τους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τις ορατές και μη ορατές αναπηρίες, για τη Νόσο της Θαλασσαιμίας αλλά και των άλλων Αιμοσφαιρινοπαθειών, να τους ευαισθητοποιήσουν για την αξία της εθελοντικής Αιμοδοσίας, να απαντήσουν σε απορίες μαθητών μέσα από δια δραστική συζήτηση.

Μόνο η γνώση μπορεί να οδηγήσει στην αποδοχή του διαφορετικού και κατ΄ επέκταση στην ένταξη του αναπήρου στην κοινωνία. Μέσα από ενημερωτικές ομιλίες, εκδηλώσεις, εθελοντικές αιμοδοσίες οι πολίτες μπορούν να ευαισθητοποιηθούν και να συμβάλουν στην επάρκεια του αίματος που αποτελεί πρόβλημα ζωτικής σημασίας για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία.

Οι μαθητές,  οι εκπαιδευτικοί  και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λ.Τ.Ευξεινούπολης ευχαριστούν θερμά τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Θαλασσαιμίας  για τις πολύτιμες γνώσεις που κατέκτησαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και  για την ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθηκε  επίσης και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων κ. Αλεξία Καπραβέλου.                                            Η Διευθύντρια                                                                                     Μαρία Σταυραντώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ