Ο Γιάννης Κορακίδης είναι ένας νέος που η Ελλάδα (και ο κόσμος όλος) τον έμαθε στις 5 Αυγούστου όταν έκανε εκείνη τη βολή στα 79,11 μέτρα με τη σφύρα του και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ20 ανδρών στην Κολομβία.

Η ιστορία όμως του Γιάννη με τη σφυροβολία άρχισε από πολύ νωρίτερα, από τότε που ήταν μαθητής δημοτικού.

Συγκεκριμένα, όλα άρχισαν τυχαία, όταν παραβρέθηκε σε προπόνηση του μεγαλύτερου αδελφού του. Εκεί το αλάνθαστο κριτήριο του προπονητή του διέκρινε τη δυναμική του Γιάννη και τη συμβατότητα του σωματότυπού του με το άθλημα – έτσι ανέλαβε να τον εισάγει στον κόσμο της σφύρας.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Έλληνας αθλητής προπονούνταν κάτω από δύσκολες συνθήκες, σε γήπεδα-χωράφια, κάνοντας πολλά χιλιόμετρα, και δουλεύοντας για να ανταπεξέλθει στα έξοδα της προετοιμασίας του. Ωστόσο ωρίμαζε μέσα από τις δυσκολίες, μέχρι που ήρθε η ώρα να δείξει την αξία του, κρεμώντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του.

Ο Γιάννης Κορακίδης μίλησε στο pontosnews.gr και την Αλεξία Ιωαννίδου.

Είσαι ένας νεαρός αθλητής, μόλις 19 ετών, και κατάφερες να κατακτήσεις το χρυσό μετάλλιο ρίχνοντας τη σφύρα στα 79,11 μέτρα, πετυχαίνοντας παράλληλα ατομικό ρεκόρ. Πώς νιώθεις μετά από αυτή την επιτυχία;
Νιώθω πολύ ωραία. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν, έχω δουλέψει πολύ γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα που γύρισα στην Ελλάδα και συνάντησα τα αγαπημένα μου πρόσωπα και εισπράττω όλη αυτήν την αγάπη μοιράζομαι μαζί τους αυτή τη χαρά μου.

Στο βίντεο της απονομής κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου σε καμαρώσαμε συγκινημένο να λες τους στίχους. Όταν έφτασες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε περίμενε πλήθος κόσμου, ενώ περιπολικά της αστυνομίας σε συνόδευσαν σε τιμητική πομπή μέχρι το σπίτι σου στο Πεδινό Κιλκίς. Τελικά είναι αυτή η πιο μεγάλη ανταμοιβή για έναν αθλητή;
Αυτό που έγινε ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει αυτή η χρονιά. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε στοχεύσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πρώτα να πετύχουμε τις βολές για να πάμε και μετά να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για εμάς.

Το αποτέλεσμα αυτό βγήκε και είναι πραγματικά ασύλληπτο το συναίσθημα να βρίσκεσαι πάνω στο βάθρο, να ακούς τον εθνικό σου ύμνο και να βλέπεις τη σημαία της χώρας σου να κυματίζει πάνω απ’ όλες τις άλλες επειδή εσύ το κατάφερες όλο αυτό.

Μετά η υποδοχή στην πατρίδα· με υποδέχτηκαν σαν ήρωα. Δεν ήξερα τίποτα γι’ όλο αυτό και ήταν για εμένα ένα ευχάριστο σοκ όταν το είδα. Ήταν απίθανο.

Περισσότερα εδώ: https://www.pontosnews.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ