Γ. Γεωργαντάς από τον Αλμυρό: Κατανεμήθηκαν 50 εκατ. στους κτηνοτρόφους ως ενίσχυση.

Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά πραγματοποιήθηκε χθες στον Αλμυρό η εκδήλωση κοπής πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του ο υπουργός δεσμεύτηκε για ενισχύσεις σε αγροτικά προϊόντα στα οποία υπάρχουν απώλειες και στήριξη του κτηνοτροφικού κλάδου, ώστε αγρότες και κτηνοτρόφοι να παραμείνουν όρθιοι και να μη συρρικνωθεί ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας. Ο κ. Γεωργαντάς έστειλε μήνυμα ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να βγει αναγεννημένος και να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στην απόφαση για μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος που αφορά μέλη συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και όσους μετέχουν σε συμβολαιακή γεωργία – κτηνοτροφία και διαθέτουν το 75% της παραγωγής, τόνισε ότι «θα δώσει μεγάλη ανάσα ζωής ειδικά στους κτηνοτρόφους της χώρας, οι οποίοι επλήγησαν περισσότερο από κάθε άλλον παραγωγό του πρωτογενούς τομέα από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, καθώς είδαν να αυξάνονται οι τιμές των ζωοτροφών και πολλοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να περιορίσουν την παραγωγή τους». Επίσης, υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της στήριξης της κτηνοτροφίας “έχουν ήδη κατανεμηθεί 50 εκατ. στους κτηνοτρόφους ως ενίσχυση, ενώ είναι ανοικτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, που αφορά την κατανομή επιπλέον 89 εκατ. ευρώ για την αγορά ζωοτροφών“.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε και σε έργα που αφορούν αποκλειστικά την περιοχή, όπως το έργο της λιμνοδεξαμενής στον Ξηριά Αλμυρού, τονίζοντας ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάζει θετικά την χρηματοδότηση μελέτης που θα βάλει σε τροχιά λειτουργικότητας το συγκεκριμένο έργο.

ΠΗΓΉ:https://www.ertnews.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ