Μεγάλη κινητοποίηση με διπλή επιχείρηση του Λιμενικού σε Κύθηρα και Λέσβο βρίσκεται σε εξέλιξη, για τη δάσωση μεταναστών. Υπάρχουν νεκροί και πτώματα στη θάλασσα.
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι φαίνεται να έχουν χάσει τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες.
Μέχρι στιγμής διασώθηκαν εννιά άνθρωποι, ενώ τρεις εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ.
Οι έρευνες των λιμενικών αρχών συνεχίζονται και εκτείνονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι μετανάστες βρίσκονται στη ξηρά.
Στην περιοχή του πολύνεκρου δυστυχήματος επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και ένα Παράκτιο Περιπολικό του λιμενικού και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται από το Λιμενικό Σώμα η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης περίπου 95 μεταναστών -σύμφωνα με τους επιβαίνοντες- στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων κοντά στο λιμάνι Διακοφτίου.
Τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά την πρόσκρουση και ημιβύθιση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τοπικά μέσα έκαναν λόγο για νεκρούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here