Επίσημα τη θέση του προέδρου στον Οργανισμό Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ), αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος, Δημήτρης Μελάς, ενώ ταυτόχρονα με σχετική απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, χρέη αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο Ζήνων Βαλμάς.

Ο Δημήτρης Μελάς, ήταν αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, και εκτελούσε χρέη προέδρου μετά την παραίτηση του Θεοφάνη Παπά. Αντίστοιχα ο κ. Βαλμάς, με σπουδές Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Coverty, έρχεται να καλύψει το κενό στη θέση του αντιπροέδρου.

Ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και έχει στο παρελθόν εργασθεί σε ερευνητικά προγράμματα του τομέα Υγιεινής και σε ερευνητικά προγράμματα του τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ υπήρξε και επικεφαλής αξιολογητής στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε (ΕΣΥΔ), ως επιστημονικός Σύμβουλος σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις επεξεργασίας και μεταποίησης τροφίμων καθώς και ως επιστημονικός υπεύθυνος εργαστηρίων μικροβιολογίας τροφίμων.

Ως υπάλληλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τοποθετήθηκε στη θέση του Τεχνικού Υπευθύνου Διαπίστευσης, στο Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων. Το 2005, ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή Τμηματάρχη στην Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας ενώ ασκούσε παράλληλα καθήκοντα στο Γραφείο του Γεν. Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Αγροτικής Πολιτικής, ως Σύμβουλος σε θέματα Κτηνιατρικής και Ευρωπαϊκών Κανονισμών και Εθνικού Εμπειρογνώμονα, σε θέματα μικροβιολογίας και υγιεινής τροφίμων.

Το 2007 τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» και το 2008 Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.ΕΠ.Ε). Το 2009, αποσπάστηκε ως Προϊστάμενος της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τομέα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας.  Το 2012, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων και το 2015 συμμετείχε στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση στην θέση του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Το 2016, ανέλαβε τη θέση του Συντονιστή του Προγράμματος της Ν.Δ για τον αγροδιατροφικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ