Όλα ξεκίνησαν όταν το μοντέλο πήγε σε μια κλινική για να δοκιμάσει την ταϊλανδέζικη θεραπεία που ονομάζεται Phao Ya, η οποία περιλάμβανε κάψιμο βοτάνων πάνω στην κοιλιά για να βοηθήσει την πέψη.

Όπως διακρίνεται και στο βίντεο στην αρχή το μοντέλο ήταν πολύ χαλαρό, μιλούσε στους βοηθούς και χαμογελούσε καθώς βρισκόταν σε ένα κρεβάτι με μια πετσέτα και ένα μείγμα βοτάνων στην κοιλιά. Όμως, όταν η γιατρός χρησιμοποίησε έναν αναπτήρα κεριού για να ανάψει το μείγμα, οι φλόγες εξαπλώθηκαν σχεδόν αμέσως στα ρούχα της και στο πλαστικό σεντόνι κάτω από αυτήν.

Το βίντεο δείχνει το μοντέλο να σπαρταρά και να ουρλιάζει από τον πόνο καθώς η φωτιά εξαπλώνεται και εκείνη πέφτει στο πάτωμα με
μια νοσοκόμα να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά με μια κουβέρτα και στη συνέχεια με ένα μαξιλάρι.

Το σοκαριστικό είναι ότι η γιατρός είχε απομακρυνθεί για να προφυλαχθεί στη γωνία, ενώ ένας συνάδελφος και ο φίλος της γυναίκας έδιναν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά.

Σε καταγγελία στο υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης στις 4 Δεκεμβρίου, η γυναίκα εξέφρασε την ανησυχία της για τον αντίκτυπο που θα έχουν τα εκτεταμένα εγκαύματα στη δουλειά της: «Σε μια εβδομάδα πρέπει να γυρίσω στη δουλειά όμως πρέπει να συνεχίσω τις θεραπείες μου στο νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας ανώνυμα μέσω του δικηγόρου της, είπε: «Έπρεπε να είμαι στο κρεβάτι για δύο μήνες. Ήμουν ακόμα τυχερή που δεν υπήρξε μόλυνση. Χρησιμοποιήσαμε την ασφάλεια, αλλά οι λογαριασμοί του νοσοκομείου μου ήταν ακριβοί. Η κλινική δεν μας βοήθησε. Τώρα επηρεάζει τη δουλειά μου». Εντωμεταξύ η κλινική και ο γιατρός αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη.

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας γιατρός Rungruang Kitpathi δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που έλαβαν καταγγελία για τη θεραπεία με θερμότητα της Ταϊλάνδης.

Πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ