Θεωρώντας πως η αιμοδοσία συνιστά πράξη ύψιστης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και επιθυμώντας να συμβάλλει στη διάδοση της ύψιστης αυτής πράξης ανιδιοτελούς προσφοράς, το Τμήμα AHEPA HJ-13 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ με έδρα τον Βόλο, διοργάνωσε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 Εθελοντική Αιμοδοσία που  πραγματοποιήθηκε στη παραλία του Βόλου. H αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που στήθηκε για τον σκοπό αυτό μπροστά από τον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού, με την συνδρομή της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά και την αμέριστη υποστήριξη των μελών των Οργανωτών, πλήθος Βολιωτών, στην πλειονότητά τους νεαρά άτομα τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΧΕΠΑ. Με κεντρικό σύνθημα «Κάθε σταγόνα αίματος είναι δώρο ζωής!», προσέφεραν στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη,  το πιο πολύτιμο δώρο για τη ζωή, συγκεντρώνοντας 26 φιάλες αίματος για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Νοσοκομείου.

Η όλη διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, υποστηρίχτηκε από εξειδικευμένο  προσωπικό παρουσία γιατρού, ενώ στον παρακείμενο χώρο, εκτός από το να δώσουν αίμα, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Ο Πρόεδρος του τμήματος AHEPA HJ-13 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ κ. Λάμπρος Βελούδος ευχαρίστησε εκ μέρους των διοργανωτών, όλους όσους  συμμετείχαν στην αιμοδοσία, τονίζοντας ότι η προσφορά τους είναι ιδιαίτερα πολύτιμη σε μία περίοδο όπου η ανάγκη για αίμα  είναι μεγάλη , πόσο δε όταν αυτό προέρχεται από νεαρά άτομα. Οι νέοι της πόλης μας, επιδεικνύοντας  μία συγκινητική όσο και ελπιδοφόρα συμπεριφορά και αναγνωρίζοντας το πρόβλημα έλλειψης αίματος, διέθεσαν λίγο από το χρόνο τους για να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους.

Επίσης, τόνισε το έντονο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την αιμοδοσία, όπου το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Ανδρέας- Αρης Ζέρβας , ο κος Γεώργιος Τόρης Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ , η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΙΕΚ κα Σοφία  Χάλαρη καθώς  και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΙΕΚ και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Ευθύμιος Τζούνης

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του τμήματος,  η συγκεκριμένη Δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης της μεγαλύτερης και παλαιότερης ομογενειακής οργάνωσης, AHEPA και της Πανελλήνιας Εκστρατείας Αιμοδοσίας που διοργανώθηκε το τελευταίο διάστημα από την Περιφέρεια 25 της ΑHEPA HELLAS.

Ο κ. Λάμπρος Βελούδος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας και τους εκπροσώπους τους κ. Ανδρομάχη Ροϊλού και κ. Κωνσταντίνο Τράγαλο αντίστοιχα, για την καθοριστική συμμετοχή και συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here