Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος “Ενεργός  πολίτης  στο σχολείο μου – στην πόλη μου” οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης παρά τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς κατάφεραν να υλοποιήσουν έναν από τους στόχους του προγράμματος, να μάθουν  να προστατεύουν  τους  χώρους του σχολείου και να τους βελτιώνουν  οργανωμένα με καλλιτεχνικό τρόπο και ομαδικό πνεύμα. Κατάφεραν με την καθοδήγηση και την πολύτιμη βοήθεια της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών κ. Γκαραγκούνη Παυλίνας να υλοποιήσουν  μια καταπληκτική καλλιτεχνική δημιουργία και  να βελτιώσουν τον   χώρο του σχολείου.

Στην  υπέροχη τοιχογραφία απεικονίζονται οι δραστηριότητες του ανθρώπου που διαπλάθουν ένα ολοκληρωμένο άτομο και η χαρά της συμμετοχής του σ΄ αυτές. Περιγράφεται  η επιστήμη,  η Ιατρική με το άγαλμα της  και  η  αναφορά στον πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη. Ο Αθλητισμός  με  το στεφάνι ελιάς που επιβράβευε στα αρχαία χρόνια αλλά και σήμερα τους αθλητές. Η  Τέχνη, η Ζωγραφική  με την  “έναστρη νύχτα” του Van Gogh και το αντιπολεμικό έργο του Piccaso-Guernica. Η  Μουσική, ο  χορός, ο κινηματογράφος, τα κινούμενα σχέδια  που  μας συντρόφευαν στα παιδικά και εφηβικά χρόνια και τέλος το βιβλίο που ανοίγει και μας μεταφέρει σ’ όλο τον κόσμο, με εικόνες και συναισθήματα.

almyrospress.gr

Με αυτή την υπέροχη δημιουργία το σχολείο μας, το  Γυμνάσιο Ευξεινούπολης συμμετείχε στον Πανελλήνιο σχολικό Διαγωνισμό  #BravoSchools 2021 και την Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης #BravoSustainabilityWeek  και έλαβε Έπαινο. Όλοι μαζί, το σχολείο μας και οι μαθητές μας, γινόμαστε Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων, διαδίδοντας στην τοπική κοινωνία τα μηνύματα για τη Δημιουργία ενός Kαλύτερου Kόσμου! Η συμμετοχή του σχολείου μας στο Bravo Schools 2021 μας εντάσσει στο διεθνές σχολικό δίκτυο του World’s Largest Lesson και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους  in Αction SDGs Schools Club. Υπ. καθηγήτριες του προγράμματος  Γκαραγκούνη Π.,  Σταυραντώνη Μ. και  Σιαμέτη Α.

almyrospress.gr

Αξίζουν πολλά Συγχαρητήρια στους μαθητές μας αλλά και στην καταπληκτική εκπαιδευτικό μας κ. Γκαραγκούνη Παυλίνα που εμπνέει και καθοδηγεί  τους μαθητές μας και δημιουργεί μαζί τους υπέροχα έργα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Διευθύντρια

Μαρία Σταυραντώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ