Μοναδική  ημέρα, η Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 για το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης,  αφού πραγματοποιήθηκε  το  4ο Επίσημο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής, BLS/AED   για τους  μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του  με την  παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζέττας Μακρή, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από την εκπαιδευτική κοινότητα. Την Υφυπουργό καλωσόρισε η Διευθύντρια Μ.  Σταυραντώνη και ο πρόεδρος του 15μελους Αργυρόπουλος Γ. ο οποίος της πρόσφερε μια ανθοδέσμη.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον  Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 ΓΣΝΛ στρατιωτικό  γιατρό κ. Παρίση Χαράλαμπο και την ομάδα του, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) και της  Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (HCS). Η Υφυπουργός  ενημερώθηκε διεξοδικά για τα δεδομένα στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής από τον κ. Παρίση Χ. και  τους εκπαιδευτές του σεμιναρίου αλλά  και από τον κ. Λάτσιο Γεώργιο – Επεμβατικό καρδιολόγο του Ιπποκρατείου Αθηνών, υπεύθυνο σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ και εκπρόσωπο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με διαδικτυακή συνομιλία. Ο κ. Γ. Λάτσιος   συνομίλησε στην αρχή  με τον κ. Παρίση Χ. και τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Σταυραντώνη Μ. και τους συνεχάρη για τη  σημαντική  τους δράση.

Η Υφυπουργός  παρακολούθησε την εκπαίδευση των μαθητών,  ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες για την άψογη εκτέλεση του σεμιναρίου και ανέφερε μεταξύ άλλων  “ Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να συμμετέχω σε ένα μάθημα ζωής για το ίδιο το αγαθό της  ζωής”. Απένειμε τα  Ευρωπαϊκά  Πιστοποιητικά στους μαθητές της Α’ Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου τονίζοντας  ότι  “πήραν ένα ανεκτίμητο μάθημα  για το προνόμιο και την ευθύνη της προσφοράς και της αλληλεγγύης”.  Υποσχέθηκε  να βοηθήσει στην επέκταση του προγράμματος σε κάθε ελληνικό σχολείο και είπε ότι είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη  θέση της  χώρας μας  στην κατάταξη, από την προτελευταία θέση  που βρίσκεται τώρα ανάμεσα σε 27 ευρωπαϊκές χώρες, στην αναζωογόνηση  θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για τη σχολική μας κοινότητα  και η παρουσία της  Αντιπεριφερειάρχη  κας Δωροθέας Κολυνδρίνη, η οποία στηρίζει το έργο μας και πρόσφερε με τον Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό το 2019 τον  απινιδωτή που διαθέτει πλέον το σχολείο μας.  Η Αντιπεριφερειάρχης  συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς και τους  απένειμε τα  Ευρωπαϊκά  Πιστοποιητικά μαζί με την Υφυπουργό Παιδείας. Τίμησαν με την παρουσία τους το Σεμινάριό μας ο Πατέρας Γ. Γιαννιός, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ε. Χατζηκυριάκος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ευξεινούπολης  κ. Α. Τέφογλου, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Μαγνησίας  κα. Ρ. Φασουράκη και ο Διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Βόλου κ. Π. Φασουράκης.

Ευχαριστούμε θερμά τους  εκπαιδευτές ERC, Α. Μπουλετή, Κ. Χατζηδημητρίου, Ν. Τσαμήτα, Μ. Διβάνη, Μ. Νταλιάνη, Κ. Στέφο και Μ. Σταυραντώνη, οι οποίοι  στην άδειά τους και αφιλοκερδώς  ήταν  παρόντες  στη σχολική μας κοινότητα με χαμόγελο  και απίστευτη διάθεση με σκοπό να καταδείξουν σε όλους τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στα σχολεία  καθώς και τoν Διευθυντή του Σεμιναρίου Χ. Παρίση.  Η Ταξίαρχος Νοσηλευτικής  (ε.α.) και εκπαιδεύτρια  ERC  Μ. Νταλιάνη  που ήρθε από την Εύβοια για να εκπαιδεύσει τους μαθητές είπε ότι ήταν “Μια εξαιρετική ημέρα, με εξαιρετικούς ανθρώπους……”  και ανέφερε μια σημαντική φράση του Αμερικανού  συγγραφέα William Arthur Ward,  “ότι η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να  διανέμεις  τη γνώση, είναι να εμπνέεις  την αλλαγή. Η μάθηση είναι κάτι περισσότερο από το να αποστηθίζεις δεδομένα, είναι να φτάνεις στην κατανόηση”.

Η αντιπρόεδρος του 15μελους Δαλακούρα Χ. εκφράζοντας τις ευχαριστίες όλων  στον κ. Χ. Παρίση για τη σημαντική προσφορά του στο σχολείο μας, του πρόσφερε  μια ανθοδέσμη λέγοντας ότι “αποτελείτε Πρότυπο για εμάς”.  Όταν  οι μαθητές μας  έχουν “τέτοια Πρότυπα”,  τότε η κοινωνία μας μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο!                                                                                                                                                         Η διευθύντρια                                                                                                               Μαρία Σταυραντώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ