Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Αλμυρού, σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ο δείκτης επικινδυνότητας στην περιοχή αυτή θα είναι 4, ενώ στην υπόλοιπη χερσαία Μαγνησία 3 (υψηλός) και 2 (μέτριος) στις Σποράδες. Για το λόγο αυτό η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη επικαιροποίησε τις αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το από 23-08-2021 Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέας Κολυνδρίνη ανακοινώθηκε ότι βάση της ΠΝΠ/ΦΕΚ 3877/Β/19-08-2021 παρατείνεται η ισχύς της ΠΝΠ /ΦΕΚ 138/Α/05. 08. 2021 με θέμα «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» μέχρι την Παρασκευή 27 Αυγούστου και ώρα 06:00.

Συγκεκριμένα ισχύει :1. καθολική απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε (α) περιοχές NATURA, (Β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και 2. καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ
Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων μπορεί, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, μέσω των Υπηρεσιών της αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ