Απεγνωσμένοι είναι οι κτηνοτρόφοι στη Μαγνησία, οι οποίοι καταγγέλλουν επιθέσεις λύκων στα ζώα που εκτρέφουν. Η κατάσταση μάλιστα με τα άγρια ζώα γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη, καθώς έχουν ξεκινήσει επιθέσεις, εκτός από τα πρόβατα και… στους ίδιους.
Ένας κτηνοτρόφος ανέφερε μιλώντας στο Mega πως γλίτωσε από επίθεση λύκων στη Μαγνησία, καθώς πρόλαβε να μπει έγκαιρα στο αυτοκίνητό του.

O κτηνοτρόφος ανέφερε πως στην περιοχή του Βελεστίνου έχασαν πάνω από 30 ζώα μετά από επιθέσεις λύκων, ενώ μέσα σε μόλις μισή ώρα έχασαν 15 πρόβατα.
«Τα μάζευα για να τα πάω σε άλλο μαντρί για να γεννήσουν. Πίσω έμειναν μερικά και μέχρι να γυρίσει το παιδί μέσα σε μισή ώρα τα βρήκε με ανοιγμένες κοιλιές και τα κατσικάκια να σπαράζουν… Για να το κάνουν αυτό μέσα σε μισή ώρα, ήταν πολλοί λύκοι», δήλωσε.
Οι κάτοικοι υπόλοιπων, κοντινών χωριών έκαναν παράπονα στον φορέα διαχείρισης της περιοχής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταγραφεί 12 λύκοι.

«Να φάνε ένα ζωντανό, αλλά να σου τρώνε το μεροκάματο και του άλλου το κοπάδι; Στους παλιούς λύκους τους γάβγιζε το σκυλάκι και φεύγανε. Αυτοί τρώνε και τα σκυλιά μας. Μας εγκατέλειψαν οι εργάτες, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Δεν μπορούμε άλλο, δεν αντέχουμε», είπε.
Ο κτηνοτρόφος ανέφερε πως ο φορέας θα τους αποζημιώσει για την απώλεια των ζώων τους, απευθύνοντας έκκληση για να ληφθούν μέτρα ώστε να προστατευτούν τα κοπάδια τους από τις επιθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ