Άρχισε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας η συζήτηση της υπόθεσης της δολοφονίας του 64χρονου επιχειρηματία Αρ. Κολοβού, που είχε γίνει στις 28 Δεκεμβρίου του 2016, στον Αλμυρό. Κατηγορούμενος είναι 42χρονος από την περιοχή του Αλμυρού, που είχε καταδικαστεί στις 19 Ιουνίου του 2018 από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας, σε κάθειρξη 18 ετών.

Ο 42χρονος είχε καταδικαστεί κατά πλειοψηφία, ενώ το δικαστήριο του είχε επιβάλει και ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράνομη οπλοχρησία. Χθες η δίκη σε δεύτερο βαθμό άρχισε με αίτημα του ενός εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης κ. Αλ. Κούγια, να διακοπεί ή να αναβληθεί η συζήτηση, καθώς αδυνατούσε να παραστεί, ενώ συγχρόνως ο Αθηναίος δικηγόρος ήταν κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση σε άλλη υπόθεση, επίσης στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Τελικά το ΜΟΕ άρχισε τη συζήτηση της υπόθεσης με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας. Η δίκη τελικά διακόπηκε λόγω ωραρίου και θα συνεχιστεί στις 2 Δεκεμβρίου, με την κατάθεση ενός ακόμη μάρτυρα, του ιατροδικαστή, την απολογία του 42χρονου, την πρόταση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας και υπεράσπισης. Υπενθυμίζεται ότι η άγρια δολοφονία είχε γίνει γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου 2016, στο σπίτι του Κολοβού, στην πάροδο της οδού Βασ. Κωνσταντίνου, σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

Σε πρώτο βαθμό το ΜΟΔ Λάρισας με ψήφους πέντε έναντι δύο είχε κρίνει ένοχο τον 42χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αν και δύο μέλη του Κακουργιοδικείου είχαν την άποψη, ότι η ανθρωποκτονία έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Εξάλλου με ψήφους τεσσάρων έναντι τριών το Κακουργιοδικείο αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά στον καταδικασθέντα, του προτέρου έντιμου βίου, για την εθελοντική του προσφορά σε κέντρο αποτοξίνωσης στην Ιταλία, καθώς και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης, γιατί δεν προσπάθησε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της πράξης του και να ξεφύγει. Ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί ο 38χρονος σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και να μην του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση επί της απόφασης του δικαστηρίου, αναφορικά με τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στον δράστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ