Δυο  κυκλικούς κόμβους αποκτά ο Αλμυρός με έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναδείχτηκε ο ανάδοχος και υπογράφεται το επόμενο διάστημα η σύμβαση του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Οι κυκλικοί κόμβοι πρόκειται να  κατασκευαστούν, ο πρώτος στη διασταύρωση των οδών Ευξεινουπόλεως και Ηρώων Πολυτεχνείου που αποτελεί την είσοδο στον οικισμό της Ευξεινούπολης από την κωμόπολη του Αλμυρού και ο δεύτερος στη διασταύρωση των οδών Παύλου Μελά και Βασ. Παύλου, που  αποτελεί την κύρια είσοδο στην περιοχή του κέντρου του Δήμου Αλμυρού για τα οχήματα που εισέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε..

«Η Περιφέρεια Θεσσαλία με σχέδιο και προγραμματισμό επενδύει στην κατασκευή 

κυκλικών κόμβων στο σύνολο του δικτύου αρμοδιότητας της, ενισχύοντας το επίπεδο οδικής ασφάλειας σε όλες τις προβληματικές διασταυρώσεις, όπου σημειώνονται τροχαία ατυχήματα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με  την  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο,  τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας, υλοποιούμε μια συντεταγμένη  παρέμβαση, που εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και αναβαθμίζει την περιβαλλοντική ποιότητα του οδικού δικτύου του Δήμου Αλμυρού» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι δυο κυκλικοί κόμβοι

Α. Κυκλικός κόμβος στη  θέση «είσοδος Ευξεινούπολης» 

Το έργο αφορά στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Ευξεινουπόλεως και Ηρώων Πολυτεχνείου και ουσιαστικά αποτελεί την είσοδο στον οικισμό της Ευξεινούπολης από την κωμόπολη του Αλμυρού.

Η ανάγκη για τη μελέτη βελτίωσης της υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης προέκυψε από το χαμηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας που παρέχει στους χρήστες της (οδηγούς, πεζούς και ποδηλάτες). Η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου θα συνεισφέρει στην σημαντική βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής ικανότητας της συμβολής και κρίνεται απαραίτητη δεδομένου ότι η γεωμετρία της υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης και η ελλιπής οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση ευθύνεται για τις αυξημένες ταχύτητες, την περιορισμένη ορατότητα και τελικά για τα ατυχήματα που προκύπτουν.

Β. Κυκλικός κόμβος στη  θέση Σχολεία – συμβολή οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου

Το έργο αφορά στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου. Η συμβολή αυτή αποτελεί την κύρια είσοδο στην περιοχή του κέντρου του Δήμου Αλμυρού για τα οχήματα που εισέρχονται από τη νέα εθνική οδό (Π.Α.Θ.Ε).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ