Αποφασίστηκε να χορηγηθεί τρίτη δόση του εμβολίου σε ευπαθείς ομάδες, έτσι ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη ανοσία στον ιό. Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για το αν θα απαιτηθεί τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, και στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα η χώρα μας δεν είχε ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών που ήδη χορηγούν ενισχυτική δόση του εμβολίου, ωστόσο, φαίνεται πως αυτό θα αλλάξει και μάλιστα άμεσα.

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στην τελευταία συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, αποφασίστηκε να δοθεί το «πράσινο» φως για να γίνει ακόμα μια δόση εμβολίου, σε συγκεκριμένα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η τρίτη δόση θα αφορά άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή.

Συγκεκριμένα, ανθρώπους που έχουν κάνει:

  • Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
  • Μεταμόσχευση μυελού
  • Καρκινοπαθείς υπό χημειοθεραπεία
  • Νεφροπαθείς
  • Άτομα με HIV

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν άμεσα, το αργότερο μέσα στο Φθινόπωρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, για να λάβει κάποιος ενισχυτική δόση του εμβολίου θα πρέπει να έχουν περάσει 28 ημέρες από τη δεύτερη δόση.

Γιατί αποφασίστηκε για τη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων η τρίτη δόση Σύμφωνα με μελέτες, το 75% των ανοσοκατεσταλμένων δεν κάνει καλή ανοσοαπόκριση. Συγκεκριμένα, αυτή φτάνει σε ποσοστό ως 35%, για αυτό και επιλέχθηκε να λάβουν την ενισχυτική δόση έτσι ώστε να φτάσουν στο 85% που φτάνει μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σύσκεψη που έγινε τέθηκαν υπό συζήτηση και οι ομάδες των ηλικιωμένων ανθρώπων αλλά και των υγειονομικών, χωρίς, όμως, να παρθεί κάποια απόφαση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για την ενισχυτική δόση του εμβολίου θα γίνουν άμεσα, πιθανότατα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ